Zestaw ćwiczeń do zajęć korekcyjno-kompensacyjnych dla dzieci w wieku 10-12 lat

,,Niniejsza publikacja to zbiór ćwiczeń służących rozwijaniu i stymulowaniu funkcji psychofizycznych u dzieci w wieku 10-12 lat.

Są to zadania rozwijające:

percepcję wzrokową (spostrzegawczość, analizę i syntezę, pamięć wzrokową) koordynację wzrokowo-ruchową koncentrację uwagi sprawność grafomotoryczną orientację przestrzenną i wyobraźnię percepcję słuchową.

Wiele zadań ma także wartość poznawczą. Treści są tak dobrane, aby stanowiły dla uczniów miłą rozrywkę, a ich układ jest zgodny z cyklem roku szkolnego"

(ze Wstępu)

Informacje dodatkowe o Zestaw ćwiczeń do zajęć korekcyjno-kompensacyjnych dla dzieci w wieku 10-12 lat:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2024-05-22
Kategoria: Pedagogika

Tagi: Problemy osobiste i społeczne dzieci i młodzieży - niepełnosprawność i specjalne potrzeby Edukacja - pierwszy język (ojczysty) - nauka pisania i czytania Edukacja - pierwszy język (ojczysty) - pismo odręczne Edukacja - pierwszy język (ojczysty) - czytanki i proste lektury Educational: modern (non-native) languages: language learning: readers Szkoła podstawowa For people with learning / communication difficulties

Kup książkę Zestaw ćwiczeń do zajęć korekcyjno-kompensacyjnych dla dzieci w wieku 10-12 lat