Zdradzona Tajemnica

ZDRADZONA TAJEMNICA sprawi zawód tym, którzy - żądni sensacji - mają ochotę wnikać w sekrety innych. Często bowiem tajemnicę rozumiemy jako ,,wiedzę zastrzeżoną" przez kogoś i tym samym ukrywaną. Wówczas staje się ona przedmiotem zainteresowania ciekawskich.

Ksiądz Adam Adamski podkreśla, że TAJEMNICA nie oznacza wyłącznie ukrytej wiedzy dostępnej nielicznym, ale odnosi się także do rzeczywistości, która wykracza poza możliwości poznawcze człowieka. Autor zaprasza do refleksji nad TAJEMNICĄ jako istotnym, a zarazem często lekceważonym elementem ludzkiego doświadczenia.

Rekonstruuje jej rozumienie na przestrzeni wieków (od starożytnosci, przez pierwsze wieki chrześcijaństwa, myśl scholastyczną, oświecenie, aż po współczesność). I zostawia nam optymistyczne przesłanie: TAJEMNICA nie jest przeszkodą, ale szansą na pogłębienie relacji z Bogiem i zrozumienie własnego miejsca w kosmosie.

Informacje dodatkowe o Zdradzona Tajemnica:

Wydawnictwo: Święty Wojciech
Data wydania: 2025-02-26
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Religie i wierzenia Religioznawstwo Chrześcijaństwo Aspekty religii Duchowośc i przeżycia religijne

Kup książkę Zdradzona Tajemnica

Prawda o dobru
Adam Adamski COr0
Okładka ksiązki - Prawda o dobru

PRAWDA i DOBRO nie dotyczą jedynie abstrakcyjnych, oderwanych od życia pojęć. Przecież od tego, jak je rozumiemy, zależą nasze życiowe postawy, a w konsekwencji...