Zapisane w gwiazdach

Rodzinne sekrety? Konflikty, żale, miłość aż po grób albo obsesyjna nienawiść. Może nawet zbrodnia skrzętnie skrywana przez dziesiątki lat?
Kiedy w ziemi przywiezionej z lasu odnaleziono szczątki ludzkie, Alicja Różańska rozpoczyna prywatne śledztwo, próbując nadać kształt tajemniczej historii sprzed dekad. Jednocześnie musi uporać się z własną bolesną przeszłością i dojść do ładu z teraźniejszością. Gdy na drodze Alicji pojawia się Wiktor, przystojny i majętny dziedzic rodowej fortuny, serce kobiety broni się przed uczuciem. Z upływem czasu jednak Alicja otwiera się coraz bardziej ? nie tylko na miłość, lecz także na zaskakujące poszlaki prowadzące do rozwikłania zagadki.

Informacje dodatkowe o Zapisane w gwiazdach:

Wydawnictwo: Prozami
Data wydania: 2023-03-22

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Zapisane w gwiazdach

Zapisane w gwiazdach - opinie o książce

Avatar użytkownika - monikaswiatek
monikaswiatek
Przeczytane:2023-05-14,

„Zapisane w gwiazdach” to historia z tajemnicą w tle.

Jest to moja pierwsza przygoda z autorką i z pewnością nie ostatnia.

Alicja Różalska to dziennikarka, która podejmuje się rozwikłania zagadkowej śmierci sprzed lat. Kobieta zrobi wszystko, żeby odkryć tożsamość zmarłej. Tym bardziej, że właśnie straciła pracę w „Pulsie Orzelska”, więc sprawy zawodowe nie będą zaprzątać jej głowy.

Wiktor Orlicz to syn znanego biznesmena. Alicję i Wiktora połączy gorący romans, co ich oboje bardzo zaskoczy.

Alicja swoją determinacją pokazuje, że każda sprawa wymaga wyjaśnienia i nie należy się poddawać.

Intrygująca i wciągająca fabuła z kryminałem i romansem w tle.

Myślę, że ta książka przypadnie do gustu każdemu czytelnikowi. Przekonajcie się sami.

Polecam.

Całe nasze życie, nasze wybory, nasz los zapisany jest gdzieś tam, wysoko, w gwiazdach...

Każdy ma prawo decydować o sobie.

Każdy ma prawo żyć tak jak chce.

Każdy ma prawo być szczęśliwym.

Każdy ma prawo szczęściu pomagać.

Każdy ma prawo...

A los i tak zrobi swoje...

Ot takie mnie naszły przemyślenia po przeczytaniu książki "Zapisane w gwiazdach" i po wczorajszym dniu Wszystkich Świętych.

Alicja, po kolejnej niefortunnej wpadce, traci pracę w gazecie.

Tymczasem w Orzelsku właśnie zostają odnalezione kości dziewczyny, prawdopodobnie sprzed około stu lat.

W dziennikarce budzi się ciekawość i chęć odkrycia prawdy. Kim była owa tajemnicza osoba? Dlaczego nikt jej do tej pory nie szukał? Czy padła ona ofiarą zbrodni?

W międzyczasie Alicja poznaje Wiktora, syna orzelskiego biznasmena. Znajomość bardzo szybko przeradza się w gorący romans.

Jaki finał będą miały te historie?

"Zapisane w gwiazdach" to kolejna książka, którą polecam. Wciąga i nie pozwala się oderwać.

A zakończenie jak zwykle zaskakuje i wzrusza.

Dziękuję @wydawnictwoprozami

za możliwość przeczytania książki.

Zawierucha w wielkim mieście (audiobook)
Krystyna Bartłomiejczyk0
Okładka ksiązki - Zawierucha w wielkim mieście (audiobook)

W życiu 27-letniej Olgi Zawieruchy dzieje się aż nadto, lecz nie zawsze są to miłe wydarzenia. Dziewczyna zupełnie nie zna się na ludziach, dlatego wiele...

Dziewczyna z czerwonym warkoczem
Krystyna Bartłomiejczyk0
Okładka ksiązki - Dziewczyna z czerwonym warkoczem

Kiedy farmaceutka Janka Sokół otwiera stary kufer, należący niegdyś do jej prababki Marcjanny – nie wie jeszcze, że zapoczątkuje tym serię...