Sean wierzy tylko w pieniądze, seks i alkohol. Jak może więc odmówić prośbie seksownej przyszłej zakonnicy?
Seana Bella można łatwo opisać jednym słowem: grzesznik. Ciężko pracuje na to, aby bogaci byli jeszcze bogatsi, a jeśli coś nie dostarcza mu korzyści lub przyjemności, po prostu to ignoruje. Mimo to nawet ktoś taki jak on może w końcu natrafić na moralną granicę, którą trudno będzie przekroczyć.
A może jednak wcale nie tak trudno?
Kiedy młodsza siostra jego najlepszego przyjaciela prosi go, aby nauczył ją czerpać pełnymi garściami z życia i wszystkich jego grzesznych przyjemności, Sean naprawdę chce się zgodzić. Niestety jest kilka powodów, aby powiedzieć ,,nie" - powodów, których nie może zignorować nawet ktoś taki jak on.
Po pierwsze, Zenny jest dla niego zbyt młoda. A po drugie, co gorsza, jest zakonnicą. A przynajmniej niedługo nią zostanie. Ale w przypadku tak wielkiej pokusy Sean jest gotów rzucić wyzwanie nawet samemu Bogu.
Ta historia jest naprawdę HOT. Sugerowany wiek: 18+
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-06-26
Tytuł oryginału: Sinner
Nikt nie powinien odkryć, co połączyło ją z najważniejszymi osobami w państwie Kiedy Greer Galloway ma piętnaście lat, spotyka Asha, który kradnie...
Niegrzeczny finał królewskiej serii Nowy Camelot! Prezydent o niezachwianej reputacji, bohater wojenny, wzór do naśladowania. Maxen Ashley...
Przeczytane:2024-07-05, Ocena: 4, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, 12 książek 2024, 26 książek 2024, 52 książki 2024,
Książki z tej serii uzyskały miano ,,literatury upadku". Gdy pierwsza część mogła szokować, przy tej nie jestem już takiego samego zdania.
Sierra Simone w swojej powieści zanurza nas w mroczny, pełen pokus i moralnych dylematów świat, kreując postać Seana Bella - bohatera, który uosabia grzech w najczystszej postaci. ,,Sinner" to druga część trylogii Zakazany owoc i jest to książka, która eksploruje granice ludzkiej moralności, wierności zasadom oraz potęgę pokusy.
Sean Bell jest wcieleniem grzechu. Jego życie jest hołdem dla trójcy, którą czci ponad wszystko: pieniędzy, seksu i alkoholu, z Macallanem 18 na czele. To mężczyzna bez złudzeń, cyniczny i pozbawiony wiary w dobroć, Boga czy jakiekolwiek altruistyczne zakończenie.
Jego światopogląd jest brutalnie prosty: wszystko ma swoją cenę, a szczęście towarem, za który należy zapłacić z góry.
Jednakże autorka przedstawia go nie tylko jako antagonistę moralności, ale także jako złożoną postać o głęboko skomplikowanej psychice. Jego codzienna egzystencja wypełniona jest hedonistycznymi przyjemnościami, które mają stłumić ból i pustkę egzystencjalną. Jest to człowiek, który ciężko pracuje, aby bogaci stawali się jeszcze bogatsi, bez względu na koszty społeczne czy moralne. Jego życie to kalejdoskop korzyści i przyjemności, które ignoruje, gdy przestają przynosić mu satysfakcję.
Punktem zwrotnym w życiu Seana staje się spotkanie z Zenny. Jej czystość i oddanie Bogu są dla niego czymś niemal obcym, a jednocześnie budzą w nim tęsknotę za czymś więcej niż tylko materialnymi przyjemnościami. Ich związek jest areną walki między pragnieniem a obowiązkiem, grzechem a cnotą, sacrum a profanum. To zderzenie dwóch światów - cynizmu i wiary, hedonizmu i duchowości.
W ,,Sinnerze" każdy grzech jest krokiem ku odkupieniu, każda pokusa - wyzwaniem dla wiary, a każda chwila namiętności - poszukiwaniem sensu i prawdy o sobie samym. To powieść, która udowadnia, że nawet w najbardziej grzesznym sercu może tlić się iskra dobra i pragnienie odkupienia.