Za zamkniętymi oczami

Katarzyna Maria Domagała

Z domu Pustelnik. Człowiek, kobieta, żona, mama. Córka, siostra, przyjaciółka.

Ukończyła Wyższą Szkołę Handlową w Piotrkowie Trybunalskim na Wydziale Administracji Publicznej.

Podyplomowo studiowała psychologię stosowaną na PUNO – Polskim Uniwersytecie na Obczyźnie.

Od wielu lat mieszka w Londynie, pracuje jako audytor w międzynarodowej firmie.

Na autorskim profilu „Regina i skrzydła” – moje wyrazy publikuje swoje wiersze oraz teksty o tematyce społecznej i psychologicznej.

Podejmuje w nich tematy ważne, poważne, trudne.

Odkryj Świat Dziecięcych Wspomnień – Książka, która Odmieni Twoje Spojrzenie na Rodzicielstwo

“Za Zamkniętymi Oczami. Opowieść o dziewczynce, która musiała na wiele lat odejść” – Historia, która Tchnie Życie w Twoje Serce.

Czy pamiętasz, jak to było być dzieckiem? Jakie emocje Ci towarzyszyły? Ta książka zabierze Cię w podróż do krainy dziecięcych wspomnień, pełnych radości, smutków i niezapomnianych chwil. Zawiera wybrane epizody z mojego dzieciństwa, oparte na prawdziwych wydarzeniach. To opowieści, które mogłyby być także opowieściami Twojego wewnętrznego dziecka.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

Perspektywa Dziecka: Pozwól sobie na chwilę powrócić do czasów, gdy świat był prostszy, a każda emocja była odczuwana całym sercem. Zrozum lepiej, co czuje Twoje dziecko, jakie ma potrzeby i marzenia.

Wsparcie w Rodzicielstwie: Ta książka to drogowskaz dla rodziców, pokazujący, jak ważne jest okazywanie miłości, szacunku i wsparcia swoim dzieciom. Dowiesz się, jak budować bezpieczną i pełną miłości relację z dzieckiem, która przetrwa lata.

Pokonywanie Trudności: Autorka dzieli się swoją historią dorastania w rodzinie z problemem alkoholowym, pokazując, że nawet w trudnych warunkach można znaleźć piękno i nadzieję. To inspiracja dla każdego, kto zmaga się z życiowymi trudnościami.

Przemiana i Rozwój: Książka jest świadectwem, że można przemienić trudne doświadczenia w siłę, która pozwala stać się szczęśliwą, spełnioną kobietą. Znajdziesz w niej wskazówki, jak troszczyć się o siebie i żyć w zgodzie ze sobą.

Równowaga w Dawaniu i Braniu: Dowiesz się, jak ważne jest, by zarówno dawać, jak i brać, aby w Twoim życiu panowała harmonia. Szczęśliwa kobieta umie wziąć, co jej potrzebne, i dzielić się tym, co ma najlepsze.

Ta książka to poruszająca opowieść o milczeniu, które przeradza się w krzyk dzieciństwa. Autor, jak gdyby sam pisał ją piórem niewidocznego dziecka, przenosi czytelnika w świat, gdzie tysiące małych serc zaczynają wyrywać się z milczenia.

Dziecko, które nie było widziane ani słyszane, wreszcie odsłania swe historie, pragnąc zostać usłyszane przez świat. To manifest dla każdego dziecka, które zasługuje na szacunek, opiekę i miłość. Przypomina nam, że dzieci mają prawo do wyrażania emocji – złości, smutku, radości czy lęku. Dziecko to nie tylko mała, niezrozumiała istota. To człowiek.

Przenikliwe spojrzenie na świat dzieci, które żyją za zamkniętymi oczami, czując się bezpieczne jedynie w ich ukryciu. Autor rzuca światło na subtelne woalki narzucane przez dorosłych, które przysłaniają prawdziwą naturę dzieci. Zakazane protesty, wyciszone łzy, uśpione złości – to tylko kilka zagrażających cieni na ich drodze.

Czytelnik zostanie porwany przez tę książkę, która jest jednocześnie wyzwaniem do zastanowienia się nad tym, jakie woalki nosimy i nakładamy na dzieci wokół nas. “Za zamkniętymi oczami” to wołanie o zrozumienie i odzyskanie prawdziwej tożsamości każdego dziecka.

Co zyskasz, czytając tę książkę?

Głębsze Zrozumienie Dziecięcych Potrzeb: Nauczysz się lepiej rozumieć swoje dziecko, co pomoże Ci być lepszym rodzicem.

Inspirację i Siłę: Poznasz historię, która pokaże Ci, że z każdej trudnej sytuacji można wyjść silniejszym.

Praktyczne Wskazówki: Znajdziesz konkretne rady, jak okazywać miłość, stawiać granice i wspierać swoje dziecko w codziennym życiu.

Harmonię i Spokój: Dowiesz się, jak osiągnąć równowagę w swoim życiu, dbając o siebie i swoich bliskich.

Przekonaj się sam, jak bardzo może odmienić się Twoje życie po przeczytaniu tej książki. Zrozum, jak ważne jest wsparcie, miłość i zrozumienie w relacji z dzieckiem. To książka, która zainspiruje Cię do bycia lepszym rodzicem i szczęśliwszym człowiekiem.

Pozwól, aby ta książka stała się Twoim przewodnikiem w drodze do szczęśliwego i pełnego miłości życia rodzinnego.

Informacje dodatkowe o Za zamkniętymi oczami :

Data wydania: 2024 (data przybliżona)
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy

Kup książkę Za zamkniętymi oczami