Za darmo

Czy można zarobić na czymś, co jest za darmo? Czy chińskie podróbki markowych ubrań poprawiają wyniki sprzedaży w salonach Diora? Czy naprawdę powinniśmy mieć wyrzuty sumienia, gdy ściągamy z sieci pirackie kopie filmów i płyt? Na te ? i wiele innych! ? pytań odpowiada Chris Anderson, autor bestsellerowego Długiego ogona i redaktor naczelny ?Wired?. Gdy w 2007 roku grupa Radiohead udostępniła za darmo w internecie swój najnowszy album In Rainbows, uznano to wydarzenie za punkt zwrotny. Korzeni ery darmowych produktów trzeba jednak szukać wcześniej ? Chris Anderson rozpoczyna swoją książkę m.in. od historii Kinga Gillette?a, który zbudował istniejące do dziś przemysłowe imperium, rozdając za darmo maszynki do golenia z wymiennymi ostrzami. Anderson, opowiadając o tym, jak zarobić na darmowych produktach, daje nam błyskotliwy wykład nowego modelu gospodarki i marketingu. Za darmo to książka, która zaskakuje i prowokuje.

Informacje dodatkowe o Za darmo:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2011-06-06
Kategoria: Ekonomia
ISBN: 978-83-240-1631-0

Kup książkę Za darmo

Za darmo - opinie o książce

Avatar użytkownika - Ag
Ag
Przeczytane:2013-05-06, Ocena: 5, Przeczytałam, 26 książek 2013,
Świetna pozycja dla tych, którzy interesuje, jak świat i biznes zmienia się pod wpływem Internetu. Dużo przykładów.