Z Jezusem przez Biblię

Wspaniała opowieść o Bożym planie ratunkowym!

Obsypana licznymi nagrodami książka Z Jezusem przez Biblię to niezwykła Opowieść, która łączy w sobie wiele historii biblijnych z całego Pisma Świętego. Jej głównym bohaterem jest wyjątkowe Dziecko, od którego zależą losy całego świata. Od Adama i Ewy, Noego, Abrahama, Izaaka i Jakuba, poprzez Mojżesza i Jozuego, aż do króla Dawida i wielu innych postaci – w każdej opowieści biblijnej, jeśli dobrze się w nią wsłuchać, można usłyszeć Jego imię – imię Jezusa. Jezus jest jak brakujący kawałek układanki, dzięki któremu wszystkie fragmenty obrazu łączą się w piękną całość.

Z Jezusem przez Biblię to książka zachwycająca wspaniałym językiem, cudownymi ilustracjami i mądrym przesłaniem dostosowanym do dziecięcej wrażliwości. Zachęca dzieci do odkrycia Jezusa w centrum Bożego planu zbawienia, a także w centrum ich własnego życia.

Sally Lloyd-Jones jest znaną autorką inspirujących książek dla dzieci, w tym bestsellerowych opowieści biblijnych dla młodych czytelników. Pochodzi z Anglii, a obecnie mieszka w Nowym Jorku.

Jago jest utytułowanym ilustratorem, laureatem wielu prestiżowych wyróżnień, w tym nagrody „Highly Commended” Wydawnictwa Macmillan za ilustracje do literatury dziecięcej (2003), AOI Silver Award (2004) oraz Wow! Award przyznawanej przez National Literacy Association. Mieszka w Kornwalii z żoną i córką.

Informacje dodatkowe o Z Jezusem przez Biblię:

Z Jezusem przez Biblię - opinie o książce

Pieśń gwiazd
Sally Lloyd-Jones0
Okładka ksiązki - Pieśń gwiazd

Wzruszająca opowieść o oczekiwaniu i radości, jaką niesie przyjście Tego, który nas stworzył. Oto niezwykła noc, w którą Bóg stał...