Po Ciastach, ciastkach i takich tam czas na specjały Z działki, z lasu i takich tam. Nowa książka Agaty Królak to niebanalny zbiór przepisów na przetwory. Trochę zwariowany, a trochę sentymentalny kulinarno-edytorski smakołyk.
Znajdziecie tu powidła, dżemy, konfitury, musy, pasty, marynaty, soki, nalewki i inne pachnące latem przysmaki – a także ręcznie pisany tekst, smaczki potocznej polszczyzny kuchennej, ujmująco nonszalanckie ilustracje. Bez sztucznych barwników, bez konserwantów, bez zadęcia. Wyłącznie z ekologicznych składników i według sprawdzonych receptur. Ręczna robota z okrasą wspomnień i starych fotografii. Naturalnie i pysznie. Smacznego!
Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2013-08-07
Kategoria: Dla dzieci
ISBN:
Liczba stron: 192
Kartonowa książka do zabawy i nauki - dla najmłodszych i wszystkich innych, którzy chcą wiedzieć, czym się różnią misie. W tej książeczce zamieszkała...
Czy wiecie, że rzeczy też śpią, a nawet mają sny? Kartonowa książka-kołysanka z otwieranymi klapkami. Masło śpi już w maselniczce, sól zasnęła...
Chcę przeczytać,