Po Ciastach, ciastkach i takich tam czas na specjały Z działki, z lasu i takich tam. Nowa książka Agaty Królak to niebanalny zbiór przepisów na przetwory. Trochę zwariowany, a trochę sentymentalny kulinarno-edytorski smakołyk.
Znajdziecie tu powidła, dżemy, konfitury, musy, pasty, marynaty, soki, nalewki i inne pachnące latem przysmaki – a także ręcznie pisany tekst, smaczki potocznej polszczyzny kuchennej, ujmująco nonszalanckie ilustracje. Bez sztucznych barwników, bez konserwantów, bez zadęcia. Wyłącznie z ekologicznych składników i według sprawdzonych receptur. Ręczna robota z okrasą wspomnień i starych fotografii. Naturalnie i pysznie. Smacznego!
Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2013-08-07
Kategoria: Dla dzieci
ISBN:
Liczba stron: 192
Czuła książka o codziennych uczuciach. Misie, tak jak przedszkolaki, mają mnóstwo różnych uczuć. I tak jak przedszkolaki, nie zawsze wiedzą, jak je...
Poznawaj świat emocji razem z Adą Burczymuszką! Ada ma trzy lata i najbardziej lubi bawić się ze swoim przyjacielem Edkiem. A Edek najbardziej lubi bawić...
Chcę przeczytać,