X-Men: Wielki projekt

Wielka historia X-Men w jednym tomie!

Od założenia słynnej pierwszej drużyny mutantów, którą zebrał profesor Xavier, przez pojedynki z Magneto i wizytę na wyspie Krakoa, aż po plan X-tynkcji - ten album gromadzi wszystkie najważniejsze wydarzenia, które wpłynęły na losy Jean Grey i spółki.

Ed Piskor, nietuzinkowy twórca komiksów niezależnych znany m.in. z nagrodzonej Eisnerem serii ,,Hip hop: Genealogia", zabiera czytelników w niezwykłą podróż po dziejach jednej z najpopularniejszych superbohaterskich drużyn. Opowiada kanoniczne historie o początkach X-Men, o ich najistotniejszych misjach, przygodach i bitwach na swój wyjątkowy sposób. Wartka narracja i obłędne rysunki - ten nietypowy album, który sam autor nazywa listem miłosnym, to lektura obowiązkowa zarówno dla każdego wielbiciela mutantów, jak i dla tych, którzy dopiero chcą poznać ich przeszłość.

Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach: ,,Grand Design" #1-2, ,,X-Men: Grand Design - Second Genesis" #1-2, ,,X-Men: Grand Design - X-Tinction" #1-2, a także ,,X-Men" (1963) #1, ,,Giant-Size X-Men" (1975) #1 i ,,Uncanny X-Men" (1981) #268.

Informacje dodatkowe o X-Men: Wielki projekt:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-10-15, Ocena: 5, Przeczytałem,

WIELKA KSIĘGA MUTANCKICH LOSÓW

Tym albumem Egmont zaczyna nową serię wydawniczą i robi to w naprawdę znakomitym stylu. Rewelacyjnym wręcz, należałoby powiedzieć. Album ,,X-Men: Wielki projekt" Eda Piskora, to dzieło imponujące pod każdym względem. Jest tu na co popatrzeć, jest co poczytać i jest też co z dumą postawić na półce. A co więcej to doskonała lektura dla miłośników mutantów, jak i wszystkich nowych czytelników, którzy chcieliby zacząć swoją przygodę z tą serią.

Poznajcie mutantów, homo superior, następców człowiek. Większość z nich nie różni się niczym od homo sapiens, poza mocami, jakimi został obdarowany. Ale to właśnie te zdolności stają się kością niezgody, bo ludzie boją się tej chodzącej broni. I nic dziwnego, bo chociaż tacy, jak Charles Xavier, nawołują do pokojowego współistnienia, są też ci, dla których słuszna jest tylko jedna opcja: zastąpienie ludzi. Zaczyna się walka, która zawiedzie naszych bohaterów w bardzo nieoczekiwane rejony, każąc im mierzyć się z wyzwaniami, stratą i mroczną przyszłością!

44 Koty w Akcji. Na pomoc babci
opracowanie zbiorowe 0
Okładka ksiązki - 44 Koty w Akcji. Na pomoc babci

Kolorowa książeczka dla wszystkich fanów rozśpiewanych i przebojowych kotów. Małych czytelników przenosi w niezwykły, bajkowy świat...

Polska sztuka na Biegunach. O kulturotwórczej roli obszarów polarnych
opracowanie zbiorowe 0
Okładka ksiązki - Polska sztuka na Biegunach. O kulturotwórczej roli obszarów polarnych

Zanim stały się obiektem uwagi naukowców, opisywane obszary władały wyobraźnią miłośników nieznanego, tworzącą nie tylko wyimaginowane przedstawienia Arktyki...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska