Wyprawa

Inne wydania:

Wyrusz na wyprawę, by odkryć samego siebie!

Dwa bieguny Ziemi w ciągu roku, przejście przez Grenlandię i Pustynię Gibsona, zdobycie Mount Vinson, Kilimandżaro i Huayna Potosi w Andach, wyprawa Solo TransAntarctica, dwukrotne przepłynięcie jachtem Atlantyku, projekt Wisła... Tego wszystkiego dokonał jeden człowiek. Jak to możliwe?

Mamy w sobie ogromne zasoby energii, która pozwala planować wielkie rzeczy i działać w najtrudniejszych, najbardziej nieoczekiwanych sytuacjach. Ta książka uczy, jak spożytkować tę energię na co dzień. Pokazuje, jak uchwycić sens życia, zwłaszcza w tych momentach, kiedy zaczynamy go tracić.

Marek Kamiński, najwybitniejszy polski podróżnik, w zderzeniu z samotnością i ekstremalnymi warunkami poznał własne ograniczenia i możliwości. Tę praktyczną wiedzę wciela w życie. Skorzystaj z jego wyjątkowego doświadczenia i wyrusz na wyprawę. Nawet jeśli będzie nią ta najtrudniejsza - do własnego wnętrza.

Marek Kamiński - podróżnik i filozof, przedsiębiorca, mówca motywacyjny, autor książek. Jako pierwszy człowiek w historii zdobył oba bieguny Ziemi w jednym roku. Ostatnio opublikował: Idź własną drogą.

Informacje dodatkowe o Wyprawa:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2019-04-17
Kategoria: Podróżnicze

Tagi: Literatura faktu

Kup książkę Wyprawa

Wyprawa - opinie o książce

Marek Kamiński jest jedną z postaci, które działają na moją wyobraźnię, to człowiek z pasją, który nie boi się pomysłów zamieniać w czyny i ta opinia się u mnie nie zmieni. Niestety, wielkie czy niebanalne czyny nie robią automatycznie z człowieka dobrego pisarza. Książka, która z założenia miała być motywatorem do działania, jest - w moich oczach - grafomanią. Pełna jest frazesów, często powtarzanych po kilkanaście razy - cel nie jest ważny, ważna jest droga, droga jest celem, liczy się nie sukces, a droga jaką przejdziemy. Całość wypełniona jest takimi mądrościami, które w żaden sposób nie są odkrywcze. Na dodatek autorowi nie brakuje błędów, np. korona Ziemi pomyliła się autorowi z koroną Himalajów. Cóż z tego, że książka jest łatwa w odbiorze, skoro nie wnosi absolutnie nic.

Avatar użytkownika - arven1989
arven1989
Przeczytane:2013-12-01, Ocena: 6, Przeczytałam,
Moje bieguny. Audiobook
Marek Kamiński0
Okładka ksiązki - Moje bieguny. Audiobook

Niezwykłe dzienniki z wypraw Marka Kamińskiego przeczytał Mirosław Baka - jeden z najbardziej lubianych polskich aktorów. "...Droga na biegun staje się...

Marek - chłopiec, który miał marzenia
Marek Kamiński0
Okładka ksiązki - Marek - chłopiec, który miał marzenia

Jakim dzieckiem był Wielki Podróżnik? Czy różnił się od rówieśników? Co popchnęło go ku kolejnym wyprawom i spowodowało, że wciąż sprawdza granice ludzkiej...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;