Wyjdź z cienia trudnej matki i żyj jak chcesz

Empatyczny poradnik, jak z córki trudnej matki stać się osobą niezależną.

Informacje dodatkowe o Wyjdź z cienia trudnej matki i żyj jak chcesz :

Wydawnictwo: Feeria
Data wydania: 2023 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Wyjdź z cienia trudnej matki i żyj jak chcesz

Wyjdź z cienia trudnej matki i żyj jak chcesz - opinie o książce

Avatar użytkownika - sweet_emily_and_
sweet_emily_and_
Przeczytane:2024-01-23, Ocena: 4, Przeczytałem,

Rozmawialiście ostatnio ze swoim wewnętrznym dzieckiem?
Jak się ono czuje?

Nawet jeżeli Twoja relacja z matką jest poprawna, od czasu do czasu przytul, proszę swoje wewnętrzne dziecko i poklep po ramieniu. Zasługuje na to.

"Jak wyjść z cienia trudnej matki..." nie jest poradnikiem dla każdego. Jednak jeśli zauważasz, że w Twoja relacja z rodzicielką wywołuje w Tobie niepokój, lęk czy strach, to ta książka może być dla Ciebie pierwszym krokiem ku poprawie jakości Twojego życia.

Karen Anderson pokaże Ci drogę, która przeszła ona sama i inne kobiety. Autorka koncentruje się na kobietach, ale wiem, że podobnych traum doświadczają też mężczyźni.
Ważne jest, abyś wiedziała/wiedział, że nie jesteś odosobniona/ny w tym, co przeżywasz. Podobne historie zdarzają się w wielu rodzinach.

Poradnik przepełniony jest empatią, zrozumieniem i zawiera wskazówki, jak poruszać się po grząskim gruncie w relacjach z toksyczną matką.
Znajdziesz w nim również zadania, których wykonanie pomoże Ci w osiągnięciu celu.

Niestety, jak większość poradników, także ten aspiruje do miana złotego leku na całe zło.
Należy jednak pamiętać, że w przypadku uwikłania w relacji z matką, nie można ograniczyć się jedynie do lektury książki. Najważniejsza jest terapia i przepracowanie tematów. A poradnik Anderson może być jej świetnym uzupełnieniem.

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk