Wszystko między nami

Jeden list, który wywróci jej życie do góry nogami...

Przez całe życie Ri Fernández słyszała: ,,Żyjemy w Ameryce i mówimy po angielsku". Wychowana przez surową babcię, która odcina ją od ludzi o tym samym pochodzeniu, czuje się samotna i nie może znaleźć swojego miejsca w życiu. Według babki dziewczyna powinna przyjaźnić się z bogatą Brittany, aby urzeczywistnić swój amerykański sen.

Dziewczyna czuje, że wszyscy chcą ją wcisnąć do ich własnej małej szufladki, a nikt nie próbuje dostrzec jej taką, jaką jest naprawdę.

W swoich najbardziej skrytych myślach zawsze wierzyła, że jej matka, która zniknęła, gdy Ri była mała, zaakceptuje ją w całości. Kiedy więc dziewczyna znajduje sekretny list od swojej mamy, postanawia odzyskać to, co babcia jej zabrała: język i matkę. Ale nic nie idzie zgodnie z planem. Jej mama nie jest taka, jak Ri sobie wyobrażała.

Informacje dodatkowe o Wszystko między nami:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-10-25
Tytuł oryginału: Everything Within and In Between

Tagi: Interest age: from c 16 years

Kup książkę Wszystko między nami

Wszystko między nami - opinie o książce

Avatar użytkownika - dajnurawksiazki
dajnurawksiazki
Przeczytane:2023-11-12, Ocena: 6, Przeczytałem,

???

Siedemnastoletnia Ri, dziewczyna o meksykańskich korzeniach wychowuje się w Ameryce, gdzie mieszka z babcią, która jednak odcina dziewczynę od swojej kultury.

Ri wciąż tęskni za mamą, która opuściła ją wiele lat temu z niewyjaśnionych powodów. Gdy pewnego dnia nastolatka znajduje list od mamy, który babcia ukryła, postanawia odszukać kobietę, by przekonać się czy mają jeszcze szansę na odbudowanie swojej rodziny.

??

,,Wszystko między nami" to poruszająca, pełna bólu historia o poszukiwaniu swojego miejsca na świecie, o rodzinie, tożsamości, stracie i drugich szansach.

Nikki Barthelmess stworzyła ciekawe i złożone postaci, które stopniowo odkrywają przed czytelnikiem swoje kolejne warstwy i które uczą się na własnych błędach.

Ta książka wciągnie Was od pierwszego rozdziału, złamie Wasze serce, wzruszy i skłoni do refleksji.

Polecam!

??