Współczesne problemy prawa handlowego

Janusz Barta, Ryszard MarkiewiczPrawo autorskie a swoboda wypowiedzi i twórczości - 17Jan BłeszyńskiZarządzanie autorskimi prawami majątkowymi do utworów on line w świetle art. 21 prawa autorskiego - 29Monika Czajkowska - DąbrowskaWłasność czy własności (intelektualne)? - 45Józef FrąckowiakOchrona dóbr osobistych jednostek organizacyjnych niebędących osobami - 65Robert FroncO niektórych uprawnieniach korporacyjnych wspólników spółki z ograniczoną odpowiedzialnością - 79Zdzisław GawlikPrzedsiębiorstwo jako przedmiot obrotu a prawa wynikające z decyzji administracyjnych - 85Andrzej JakubeckiMajątkowe prawa wspólników handlowych spółek kapitałowych po ogłoszeniu upadłości spółki - 97Wojciech J. KatnerPrecz zlichwą! Konsekwencje prawne ustawy z200r. zmierzającej do zwalczania lichwy - 119Marian KępińskiKilka uwag o projekcie ustawy o zwalczaniu nieuczciwych praktyk handlowych - 133Andrzej KidybaModelowanie spółki zograniczoną odpowiedzialnością - 141Katarzyna Kopaczyńska - Pieczniak, Małgorzata DumkiewiczWażne powody wstosunkach spółek handlowych - 149Ewa ŁętowskaCzy takie zwierzę istnieje albo istnieć powinno: trzy uwagi o feministycznej (gender) perspektywie w prawoznawstwie - 175Jan MojakOdpowiedzialność cesjonariusza wobec cedenta na tle ogólnej problematyki skutków prawnych przelewu wierzytelności na zabezpieczenie - 191Mirosław NazarKomercjalizacja majątkowych stosunków małżeńskich w spółkach kapitałowych - 201Aurelia NowickaEuropejski system patentowy na tle prawa Unii Europejskiej - 223Ewa Nowińska, Michał du VallAktualne zagadnienia wzorów przemysłowych - 247Józef Okolski, Dominika WajdaCel spółki akcyjnej - 255Aleksander OleszkoKonkurencyjność usług prawniczych a funkcje publiczne notariatu w świetle prawa wspólnotowego oraz państw członkowskich Unii Europejskiej ze szczególnym uwzględnieniem Polski - 271Marie - Angele Perot - MorelLa protection du design industriel est-elle en voie d\'amelioration en France? - 285Marie - Christine PiattiL\'autonomie de la volonté dans les contrats de propriété intellectuelle - 297Ryszard SkubiszRoszczenie o wydanie bezpodstawnie uzyskanych korzyści w prawie własności przemysłowej - 311Stanisław Sołtysiński\"Droga przez mękę\": uwagi o przekształceniu spółdzielni w spółkę kapitałową - 325Krzysztof StefaniukNieważność umowy o przeniesienie własności nieruchomości zawartej przez osobę niebędącą właścicielem? - 339Janusz A. StrzępkaEgzekucja przez sprzedaż przedsiębiorstwa (wybrane zagadnienia) - 347Andrzej SzajkowskiUwagi na temat regulacji prawnej spółek handlowych w organizacji - 359Jerzy SzczotkaNaruszenie wymogu specyfikacji pól eksploatacji utworu - 367Krzysztof TopolewskiUmowa agencyjna a agencje wyspecjalizowane - 381Elżbieta TraplePrawa producenta a nowe pola eksploatacji utworu audiowizualnego oraz \"przyrost\" praw ze względu na przedłużenie ochrony - 399Grzegorz TylecOchrona prawna tytułu audycji radiowej i telewizyjnej - 417Bronisław ZiemianinPrawo własności - 429Helena Żakowska - HenzlerZakaz patentowania metod leczenia i diagnozowania - jego cel i funkcja (uwagi na tle prawa patentu europejskiego) - 437Czesława ŻuławskaO swobodzie umów w obrocie zawodowym - 461

Informacje dodatkowe o Współczesne problemy prawa handlowego:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 9788375262063

Kup książkę Współczesne problemy prawa handlowego

Współczesne problemy prawa handlowego - opinie o książce