Word w biurze i nie tylko

Przewaga edytora tekstów, takiego jak popularny MS Word, nad kartką papieru i długopisem czy maszyną do pisania wydaje się oczywista. Jednak na ogół nie zdajemy sobie sprawy z przepaści dzielącej tradycyjne metody tworzenia dokumentów od metod opartych na edytorach. Word to nie tylko narzędzie, dzięki któremu możemy tworzyć "ładniejsze" i dopracowane teksty. Z jego użyciem można budować całe systemy ogromnie przyspieszające i automatyzujące zarówno tworzenie dokumentów, jak też ich obieg w danej organizacji. Jeżeli wykorzystamy też pozostałe aplikacje wchodzące w skład pakietu Office Microsoftu, nasze możliwości znów zwiększą się o rząd wielkości.

Książka zawiera kilka praktycznych przykładów wykorzystania zaawansowanych funkcji Worda we współczesnej firmie.

Przedstawione przykłady obejmują: Tworzenie wizytówek Tworzenie eleganckich zaproszeń i personalizowanie ich treści Korzystanie z korespondencji seryjnej Zabezpieczanie dokumentów poufnych Tworzenie systemu obsługi dokumentów wychodzących Półautomatyczne tworzenie ofert Budowanie systemu dokumentacji zatrudnienia Tworzenie ankiet

Jeżeli zaczniesz korzystać z Worda nie tylko jako komputerowej maszyny do pisania, szybko przekonasz się, że Twoja praca stanie się znacznie prostsza i wydajniejsza. Książka "Word w biurze i nie tylko" dostarczy Ci gotowych rozwiązań (wszystkie przykłady znajdują się na dołączonej płycie CD), a także zainspiruje do tworzenia własnych pokazując potencjał tkwiący w tym programie.

Word to coś więcej niż następca maszyny do pisania. Zapoznaj się ze sposobami przyspieszenia i zautomatyzowania żmudnych czynności biurowych przy wykorzystaniu tego programu. Zobacz, jak Word zaoszczędzi Twój czas i pieniądze. Twórz dokumenty w sposób półautomatyczny, wypełniając szablony danymi Wykorzystaj dane z innych aplikacji pakietu Office w dokumentach Worda Stwórz zaawansowany system dokumentacji zatrudnienia nie kupując żadnego dodatkowego oprogramowania Naucz się eleganckiego formatowania dokumentów, łączenia tekstu z grafiką i przyspieszania swojej pracy z Wordem

Informacje dodatkowe o Word w biurze i nie tylko:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2004-02-12
Kategoria: Poradniki
ISBN: 8371979002

Kup książkę Word w biurze i nie tylko

Word w biurze i nie tylko - opinie o książce

Excel w biurze i nie tylko. Wydanie III
Sergiusz Flanczewski0
Okładka ksiązki - Excel w biurze i nie tylko. Wydanie III

Uprzyjemnij sobie pracę! Gdzie znaleźć polecenia i jak ich używać? Do czego służą konkretne formuły i funkcje? Jak stworzyć szablony i korzystać z...

Access 2007 PL w biurze i nie tylko
Sergiusz Flanczewski0
Okładka ksiązki - Access 2007 PL w biurze i nie tylko

Budowanie bazy danych -- od podstaw i dla każdego! Jak korzystać z istniejącej bazy danych w Accessie i zaprojektować nową? Tabele, relacje, kwerendy...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;