Włochy południowe i Rzym

Bogactwo atrakcji Rzymu i południowej części Włoch jest wręcz niewyczerpane. Poznaj fascynujące zabytki stolicy: ruiny antycznych arcydzieł architektonicznych, piękno barokowej architektury, gwarne place, zaciszne zaułki i tajemnicze zakątki, a także największe skarby Watykanu. Odwiedź Neapol i jego mroczne podziemia, poznaj Pompeje i Herkulanum – antyczne miasta w cieniu Wezuwiusza, zachwyć się pięknem Zatoki Neapolitańskiej. Na odkrycie czekają także malownicze miasteczka Lacjum, Apulii i Basilicaty oraz przepiękna Kalabria na czubku włoskiego buta. Podziwiaj niezwykłe krajobrazy, poznawaj pamiątki antycznej przeszłości, spaceruj po wąskich uliczkach czarujących miasteczek, delektuj się lokalnymi przysmakami, nie zapominając o prawdziwym włoskim espresso i wybornych winach ze słonecznych winnic Italii. Ciesz się wypoczynkiem na fantastycznych plażach, słońcem i ciepłym morzem.

Przewodnik Włochy południowe i Rzym to niezbędne narzędzie dla każdego, kto chce w pełni wykorzystać swój pobyt w fascynującej stolicy Włoch i najpiękniejszych miejscach południowych regionów tego kraju. Znajdziesz w nim szczegółowe opisy i zdjęcia najciekawszych miejsc, praktyczne porady, podpowiedzi i rekomendacje autorki, oraz wiele innych informacji, które pomogą ci zaplanować podróż marzeń.

Informacje dodatkowe o Włochy południowe i Rzym:

Wydawnictwo: SBM