Wilczek, choć jest jeszcze szczeniakiem jest silny i niezależny jak każdy dorosły wilk. Wcale nie potrzebuje pomocy swojej rodziny i przyjaciół - cokolwiek by się nie działo, poradzi sobie ZUPEŁNIE SAM. Lecz kiedy gubi się w śniegu, całkiem sam w chłodną arktyczną noc, uświadamia sobie, że czasami każdy potrzebuje pomocy swoich bliskich.
Seria uroczych picturebooków rysowanych przez Jima Fielda, ilustratora bestsellerowej serii ,,Królik i Misia", uwielbianej zarówno przez dzieci, jak i rodziców!
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2018-10-31
Tytuł oryginału: The Way Home For Wolf
Piękna książka, opowiadająca o przygodach małego Wilczka. Piekne ilustracje . Corka uwielbia serię tych książek ?
Kolejna książka tej autorki, która przypadła do gustu mnie i mojej córce. Zabawna historia z morałem którą można czytać w kółko i nigdy się nie nudzi. Do tego piękne ilustracje, które pokocha każdy. Książeczka wspomaga rozwój dzieci i zachęca do wspólnego czytania. Córka sama siada do lekturu i wymysla własną historie na podstawie rysunków. Polecam każdemu małemu i dużemu
Niesłychanie zabawna opowieść o mocy dawania z siebie wszystkiego, co najlepsze, i o tym, co wyniknąć może z niecodziennej rozmowy z... własnym echem!...
Nie poddawaj się! Początki bywają trudne... Zuchozaur dostaje pierwszy rower i nie może się wprost doczekać, kiedy pojedzie na nim na przejażdżkę z przyjaciółmi...
Przeczytane:2021-08-20, Ocena: 6, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2021 roku,
Super książka. To nasze pierwsze spotkanie z utworem tej autorki i chcemy sięgnąć po kolejne. Mało tekstu, piękne ilustracje i fajny przekaz.