Wstrząsający thriller psychologiczny dla wszystkich, którym spodobały się "Zaginiona dziewczyna" i "Zanim zasnę".
Clarissa z każdym dniem czuje się coraz bardziej osaczona przez Rafe'a. Gdziekolwiek spojrzy, widzi jego twarz, w którąkolwiek stronę się odwróci, dostrzega jego cień, dokądkolwiek pójdzie, on podąża za nią. A wszystko dlatego, że Rafe się w niej zakochał. Śmiertelnie.
Stalking - to słowo budzi coraz większy lęk nie tylko wśród celebrytek, ale i wśród całkiem zwyczajnych kobiet. Omotane pajęczą nicią intrygi, prześladowane za dnia i w nocy, zastraszone i zagubione, rozpaczliwie szukają pomocy... lecz nie zawsze mogą ją znaleźć. A czasem, nawet jeśli pomoc nadchodzi, jest już za późno.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2015-02-18
Tytuł oryginału: The Book of You
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Piotr Lewiński
Opowieść o Clarisie i jej prześladowcy. Jest to psychologiczny triller, który pokazuje jak bardzo jesteśmy zagrożeni jeśli dopadnie nas stalker. Są to ludzie z problemami psychicznymi, przed którymi cięzko uciec mimo wszelkich prób, a nawet zaangażowania organów ścigania. Jednak Clarisie na szczęście udaje się go pokonać.
Książka jak dla mnie przerażająca. Stroch pomyśleć, że kogoś może w życiu spotkać takie prześladowanie ze strony drugiej osoby. Stalking w dzisiejszych czasach wydaje mi się że jest to temamtyka o której się coraz więcej mówi.
Clarissa jest to młoda kobieta która poznaje jak jej się na początku wydawało interesującego Rafe'a który wykłada na uniwersytecie. Zaczeło się od niewinnego spotkania które kończy się w domu Rafe'a. Potem już tylko strach kobiety. Gdzie się nie ruszyła był on.
Książka ukazuje sposób działania stalkerów, ale także jak działa prawo wobec takich prześladowców.
Uważam że kazdy powinien przeczytać.
Przerażająca prawdziwa historia. Stalking. Jeszcze kilka lat temu niewiele osób wiedziało co to jest. Dzisiaj wiedza społeczeństwa jest większa ale nadal jest w powijakach. Książka obnaża sposób działania stalkera ale także niedoskonałość prawa i opieszałość organów ścigania. Bohaterka jest każdego dnia osaczana i każdego dnia bardziej samotna w swoim horrorze. Znikąd pomocy. Zabrakło mi tu trochę treści jak powinny zachować się osoby, które wiedzą lub ewentualnie podejrzewają, że ktoś jest osaczany przez stalkera. Ale i tak każdemu polecam.
Przeczytane:2016-01-17, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016, Mam,