Wielkie Trio i potwór z Loch Ness. Tom 1

Zula, Ada i Nat - trojaczki, choć bardzo różniące się od siebie - mają zwariowane pomysły i... wujka z telewizji. Za to wujek ma do zrobienia serial dokumentalny o fascynujących i niewyjaśnionych zjawiskach z całego świata. A kto pomoże mu lepiej niż zakręceni i ciekawscy siostrzeńcy z wielkim apetytem na przygodę? Wielkie Trio rusza więc z wujkiem Albertem, by odkrywać tajemnice potwora z Loch Ness, duchów ukazujących się w polskich zamkach, kamiennego kręgu Stonehenge, klątwy góry Uluru, yeti, ufo - i wiele innych. Każdy tom to nowa wyprawa, nowa dawka wiedzy i nowe przygody!

Seria Wielkie Trio - przeznaczona dla czytelników w wieku 6-8 lat - łączy przygodę z wiedzą podaną w ciekawej i przystępnej formie. Promuje dociekliwość i logiczne myślenie, a jednocześnie wielokulturowość i szacunek dla tradycji. Żaden tom nie daje jednoznacznej odpowiedzi, raczej zapoznaje młodego czytelnika z tematem, intryguje i skłania do własnych poszukiwań.

Informacje dodatkowe o Wielkie Trio i potwór z Loch Ness. Tom 1:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2024-03-13

Kup książkę Wielkie Trio i potwór z Loch Ness. Tom 1

Wielkie Trio i potwór z Loch Ness. Tom 1 - opinie o książce

Avatar użytkownika - brave_book
brave_book
Przeczytane:2024-06-06, Ocena: 5, Przeczytałem,
"Wielkie trio i potwór z Loch Ness" to przygoda rodzeństwa - trojaczków, która właśnie odbywa się w czasie majówki. Dzieciaki wylatują do Szkocji ze swoim wujkiem oraz jego asystentką, aby pomóc mu nagrać jeszcze raz program telewizyjny. Poprzednia wersja okazała się klapą, która zagraża karierze mężczyzny, a tytułowe trio dzięki tej szansie przeżywa ciekawą podróż.

Jest to książka lekka i przygodowa, z której można nie tylko się czegoś dowiedzieć, ale przede wszystkim poczuć klimat Szkocji oraz owianego zagadką jeziora wraz z jego tajemniczym mieszkańcem. Główni bohaterowie to sympatyczne dzieciaki, których dialogi oraz sytuacje niejednokrotnie potrafią wywołać uśmiech na twarzy.

W środku znajduje się wiele barwnych obrazków, które świetnie uzupełniają opisaną tutaj historię. To pierwsza część serii, która stanowi bardzo fajny wstęp i dobrze wróży pozostałym przygodom trojaczków.

Jeśli macie dzieci, które lubią takie klimaty lub będziecie poszukiwać jakiegoś tytułu na prezent, to myślę, że Wielkie Trio może się sprawdzić idealnie.

Ja, wraz z moją rodzinką, czytaliśmy tę książkę właśnie w czasie majówki (a zgranie czasu w książce z czasem rzeczywistym nie było zamierzone) i był to strzał w dziesiątkę, wszyscy miło spędziliśmy przy niej czas, dobrze się bawiąc. Śmiało mogę polecić ten tytuł ?

Różowe babeczki
Joanna Jagiełło0
Okładka ksiązki - Różowe babeczki

W cukierni pani Bajadery doszło do bardzo niepokojących wydarzeń. To sprawa w sam raz dla detektywa Lucjana Zagadki i jego rezolutnej córki Lusi...

Uzdrowisko
Joanna Jagiełło 0
Okładka ksiązki - Uzdrowisko

Czy zgodziłyby się na ten wyjazd, gdyby wiedziały, że serce może spaść w przepaść, zatonąć w spienionym morzu, rozbić się o drzewo? Trzy przyjaciółki...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;