Wielka Tajemnica Kościoła

Czy dziewictwo Maryi jest mitem?
Jaki związek istniał między Marią Magdaleną i Jezusem?
Dlaczego ewangelie nie wymieniają imion braci Jezusa?
Jakie pokrewieństwo łączyło Piotra, Judasza i Jezusa?
Jakie klucze kryją w sobie Parsifal i święty Graal?
Co wydarzyło się w Montségur?

Ta książka ujawnia, co jest prawdą w intrygujących kwestiach poruszonych w "Kodzie Leonarda da Vinci" i zgłębia wiele innych sekretów, na temat których Dan Brown milczy.

Czy prawdą jest, jak twierdzili katarowie i templariusze, że Jezus nie urodził się w Betlejem? Dlaczego chrześcijaństwo wymazało ze swojego przesłania wszystko to, co mogłoby dowodzić żeńskiego wpływu na elementy kultu? Jakich sekretów strzegł Zakon Syjonu? Jakie były przewinienia templariuszy? Dlaczego templariusze nie chcieli wierzyć w boskość Jezusa? Jaki wielki sekret Kościoła doprowadził do upadku rycerzy Świątyni? Czy Maria Magdalena i jej syn mieszkali w „trójkącie katalońskim”? Dlaczego Wizygoci i arianie głosili, że są nosicielami krwi Chrystusa?

Informacje dodatkowe o Wielka Tajemnica Kościoła:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2005 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Wielka Tajemnica Kościoła

Wielka Tajemnica Kościoła - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2013-09-29, Ocena: 1, Przeczytałam, 52 (190) książek w 2013, Mam,
Książka powstała na fali popularności powieści i filmów "Kod Leonarda da Vinci". Prezentuje ona symbolikę i wierzenia chrześcijańskie z punktu widzenia historycznego. Chociaż przeczytawszy tę pozycję nie jestem taka pewna, czy to jest prawda. Ogólnie książka napisana jest dość zawile i często gubiłam się w opisywanych postaciach czy wydarzeniach. To było napisane, że Jezus miał siostrę, to, że braci. Całość totalnie mi się nie spodobała. Nudą zawiewa już od pierwszych stron.