Zbiór najciekawszych przygód ulubienicy maluchów w jednym tomie! W tym wyjątkowym wydaniu czytelnicy znajdą znane i lubiane historie rezolutnej kotki, która każdego dnia poznając świat, przeżywa duże i małe przygody.
W tomie znajdują się opowiadania:
,,Kicia Kocia mówi: Dzień dobry!", ,,Kicia Kocia nie może zasnąć", ,,Kicia Kocia sprząta", ,,Kicia Kocia jest chora", ,,Kicia Kocia. To moje!".
Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2018-04-16
Po mile spędzonym dniu przychodzi czas spania. Kicia Kocia myje zęby i przebiera się w piżamkę. Ale gdy leży już w łóżeczku, nie może zasnąć. Boi się ciemnego...
Kicia Kocia zabiera braciszka na przechadzkę. Jaki ciekawy jest świat! Nunuś jest bardzo spostrzegawczy, widzi auta, bawiące się dzieci, psa i huśtawkę...
Przeczytane:2022-09-02, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
Hej. Tak sobie dziś od rana pomyślałam, że w sumie dawno nie było niczego dla tych najmłodszych. A przecież oni też są ważni prawda? A nawet bardzo.
Kicie Kocie poznałam całkiem przypadkowo. Owszem widziałam ją wcześniej u @mama.gadzet , ale dopiero gdy ją usłyszałam to już przepadłam. (Noooo obudziło się we mnie wewnętrzne dziecko). I tak usłyszałam.
Kiedyś Zośka włączyła ją sobie na tablecie. Słyszałam o czym jest bajka. Zaciekawił mnie ten głos więc spojrzałam w tablet i... Już obejrzałam do końca. Stwierdziłam też wtedy, że "tak.To jest bajka dla mojego dziecka".
Dlatego ani chwili się nie wahałam widząc tę przepięknie wydaną książkę.Twarda, ale gąbczasta i delikatna w dotyku okładka. Cudowne, kolorowe ilustracje i 5 opowiadań w środku.
I to z nich dzieci dowiedzą się jak zwykle " dzień dobry"może umilić komuś dzień. Jak ważne jest to by dzielić się z innymi, bo to, że coś jest moje nie oznacza, że jest tylko dla mnie. Oprócz tego dzieciaczki dowiedzą się, że sprzątanie jest fajne a lekarzy i pokojowych potworów nie należy się bać.
Cudowna, wartościowa, z przesłaniem. Moje dziecko je uwielbia. Mało tego. I ja uwielbiam tę przemiłą małą kotkę. Bardzo gorąco polecam.