Wiedźmin. Adaptacje opowiadań Andrzeja Sapkowskiego. Ziarno prawdy

Komiksowa adaptacja opowiadania Andrzeja Sapkowskiego. Czy w bajkach kryje się ziarno prawdy? Geralt w poszukiwaniu zlecenia trafia do tajemniczego starego dworu położonego w odludnej okolicy. Wita go tam bardzo nietypowy gospodarz - Nivellen. Mimo początkowej niechęci postanawia on ugościć wiedźmina i opowiedzieć mu o swojej rodzinie, przeszłości i o... klątwie, którą na niego rzucono. Za swoje niecne występki Nivellen został zamieniony w bestię. Żeby je odkupić i odzyskać dawną postać, próbuje - jak to w bajkach - zdobyć serce pięknej dziewczyny. Czy to jednak wystarczy, żeby zdjąć urok? A może jest jakiś inny powód, dla którego Nivellena nie udaje się odczarować? Autorem scenariusza jest Jacek Rembiś, a rysunki stworzył Jonas Scharf.

Informacje dodatkowe o Wiedźmin. Adaptacje opowiadań Andrzeja Sapkowskiego. Ziarno prawdy:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2022-08-10
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Andrzej Sapkowski's The Witcher Volume 1: A Grain of Truth

Kup książkę Wiedźmin. Adaptacje opowiadań Andrzeja Sapkowskiego. Ziarno prawdy

Wiedźmin. Adaptacje opowiadań Andrzeja Sapkowskiego. Ziarno prawdy - opinie o książce

Avatar użytkownika - Amarisa
Amarisa
Przeczytane:2022-09-13, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2022,

Z chęcią uzbieram całą kolekcję poszczególnych przygód Geralta z Rivii zaprezentowanych w komiksowych adaptacjach podobnych do tej, jaką otrzymujemy w ,,Ziarnie prawdy" Jacka Rembisia. Mam więc nadzieję, że wydawnictwo Egmont nie karze fanom Wiedźmina zbyt długo czekać na kolejne tomy tej fantastycznie zapowiadającej się serii. Co tu dużo mówić - polecam waszej uwadze część pierwszą i naprawdę wierzę, iż spodoba się wam ona równie mocno jak mi ?

Recenzja: https://magicznyswiatksiazki.pl/recenzja-wiedzmin-ziarno-prawdy-tom-1-jacek-rembis-jonas-scharf/