When I love you

Layla miała wszystko – idealne życie, bogatych rodziców, luksusowy dom i mnóstwo przyjaciół. Jednak jeden moment wystarczył, by wszystko legło w gruzach. Skandal, który mógł zrujnować reputację firmy jej rodziców, zmusił ich do podjęcia drastycznych działań. W obawie przed kompromitacją, wysłali Laylę do Miami, by odcięła się od plotek i rozpoczęła nowe życie. W upalnym mieście, daleko od dotychczasowych trosk, Layla spotkała ludzi, którzy pomogli jej nie tylko odnaleźć się w nowym otoczeniu, lecz także na nowo zrozumieć samą siebie. Czy uda jej się uciec przed przeszłością, czy też los ponownie wystawi ją na próbę?

Informacje dodatkowe o When I love you:

When I love you - opinie o książce

Avatar użytkownika - MalikaSz
MalikaSz
Przeczytane:2025-02-14, Ocena: 5, Przeczytałem,

"When I love you"" to lekka, młodzieżowa powieść, która wciąga czytelnika od pierwszych stron. Autorka zgrabnie łączy wątki obyczajowe z tematyką poszukiwania tożsamości, a także pokazuje, jak jeden moment może diametralnie zmienić nasze życie. Layla, główna bohaterka, to postać, z którą łatwo się utożsamić. Jej idealne życie, pełne luksusów i przyjaciół, zostaje zburzone przez skandal, który zmusza ją do rozpoczęcia wszystkiego od nowa w Miami.

Przeniesienie do upalnego miasta daje jej szansę na odkrycie samej siebie i nawiązanie nowych relacji. Spotkani ludzie, z którymi się zaprzyjaźnia, są różnorodni i ciekawi, co sprawia, że fabuła nabiera kolorytu. Autorka skutecznie pokazuje, jak ważne są relacje międzyludzkie w procesie odnajdywania siebie oraz jak wsparcie bliskich może pomóc w przezwyciężeniu trudności.

Narracja jest lekka i przystępna, co sprawia, że książkę czyta się błyskawicznie. Mimo pewnych schematów typowych dla literatury młodzieżowej, historia Layli wciąga i skłania do refleksji nad tym, jak radzimy sobie z presją otoczenia i oczekiwaniami. Momentami pojawiają się też elementy napięcia związane z przeszłością bohaterki, co utrzymuje ciekawość czytelnika.

Powieść, choć krótka, porusza ważne tematy: przyjaźń, miłość, akceptację siebie oraz radzenie sobie z trudnościami. Warto podkreślić, że "When I love you" nie jest tylko opowieścią o ucieczce od przeszłości, ale także o odkrywaniu nowych możliwości i stawianiu czoła życiowym wyzwaniom.

WILY to urokliwa i inspirująca lektura, która z pewnością przypadnie do gustu młodszej publiczności. To książka, która pokazuje, że nawet w najtrudniejszych momentach można znaleźć siłę, by zacząć od nowa. Idealna na letnie wieczory lub weekendowy relaks - gorąco polecam!