Roślinne dania, które dodają energii w smaczny sposób!
Brendan Brazier to jeden z najbardziej inspirujących sportowców promujących dietę wegańską. Były kulturysta, triathlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu jest żywym przykładem na to, że roślinna kuchnia pomaga budować silne i zdrowe ciało.
Ta książka spodoba się nie tylko sportowcom i wegetarianom, ale każdemu, kto chce jeść zdrowo, smacznie i różnorodnie. Znajdziesz w niej:
- przepisy na pyszne dania roślinne bez glutenu, kukurydzy, soi i drożdży;
- inspiracje kulinarne od najsłynniejszych szefów kuchni;
- pomysły na zdrowe, zbilansowane wege posiłki;
- wskazówki, jak komponować dania dla wegan uprawiających sport.
Dodatkowo, autor zadbał o to, by w potrawach znalazła się żywność superfood, której regularne spożywanie zagwarantuje ci lepszą odporność na choroby i doda energii.
Wnieś powiew świeżości do swojej roślinnej kuchni!
__
O autorze:
Brendan Brazier - były kulturysta, ironman, triatlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu na dystansie 50 km. Przez "VegNews Magazine" został nazwany jednym z najbardziej inspirujących wegan wszech czasów. Niekwestionowany autorytet w kwestii odżywiania opartego na diecie roślinnej. Od wielu lat - poprzez właściwą dietę oraz aktywność fizyczną - pomaga ludziom za oceanem prowadzić zdrowy tryb życia. Na własnej skórze udowadnia skuteczność swojej diety oraz całościowej filozofii.
Jego seria książek "Thrive" okazała się absolutnym bestsellerem w Ameryce Północnej.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2019-02-20
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 344
Tytuł oryginału: Thrive foods: 200 Plant-Based Recipes fot Peak Health
Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca! Najbardziej kompleksowy program zdrowego odżywiania dla ludzi chcących żyć aktywnie. Niezależnie...
Przeczytane:2019-04-14, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2019,
Weganizm daje moc to naprawdę dobra pozycja, nie tylko dla wegan, ale właściwie dla wszystkich, którzy interesują się zdrowiem, kuchnią czy dietetyką. Żałuję tylko, że przepisy nie zostały uzupełnione o kolorowe zdjęcia, bo wiecie jak to jest – jemy przede wszystkim oczami. Aczkolwiek i tak wiele z nich brzmiało po prostu smakowicie! To nie tylko inspirujące przepisy, to także ciekawe spojrzenie na różne aspekty diety roślinnej, które skłaniają do przemyśleń. Zdecydowanie polecam.
Całość na: www.bookeaterreality.pl