W szarej sukience - Aktorki i wokalistki w poszukiwaniu tożsamości

Książka ta wyrasta zarówno z osobistych upodobań i sympatii autorki, z zasłuchania w głosy i słowa śpiewających kobiet, jak i z krytycznej lektury przedstawicielek feministycznej myśli, która ulega tu konfrontacji z kobiecym doświadczeniem: artystek, obserwatorek i komentatorek kultury, a zwłaszcza – współczesnych mam, córek, żon i sióstr.

Informacje dodatkowe o W szarej sukience - Aktorki i wokalistki w poszukiwaniu tożsamości:

Wydawnictwo: Scholar
Data wydania: 2012-07-13
Kategoria: Muzyka, film
ISBN: 978-83-7383-618-1

Kup książkę W szarej sukience - Aktorki i wokalistki w poszukiwaniu tożsamości

W szarej sukience - Aktorki i wokalistki w poszukiwaniu tożsamości - opinie o książce

Izolda Kiec0
Okładka ksiązki -  Czy chce pan być powieszony w sympatycznem towarzystwie? czyli poznańskie kabarety artystyczne dwudziestolecia międzywojennego

Dwudziestolecie międzywojenne, nazywane „złotym wiekiem” polskiego kabaretu, to nie tylko Warszawa: Qui Pro Quo, Tuwim, Hemar, Ordonka, Zimińska...

Felicja Kruszewska. Pisane wiatrem na skórze. Utwory wybrane z biografią w tle
Izolda Kiec 0
Okładka ksiązki - Felicja Kruszewska. Pisane wiatrem na skórze. Utwory wybrane z biografią w tle

W tomie Felicja Kruszewska, Pisane wiatrem na skórze. Utwory wybrane z biografią w tle, Izolda Kiec opowiada historię autorki, zanurzonej w rodzinnej tradycji...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska