W miłości nie ma lęku. O mocy wiary, uwielbieniu Boga i Jego cudownym działaniu

Moim zdaniem głównym powodem zaniku miłości między ludźmi jest to, że wiara słabnie. /fragment/

Ojciec Józef Witko, znany rekolekcjonista i kaznodzieja, w swojej najnowszej książce przygotowanej wspólnie z Emilią Jakubowską, ukazuje na nowo potęgę Bożej miłości.

Wielu ludzi współcześnie żyje w paraliżującym lęku i niepokoju, a tym co może pokonać ten starch jest przyjęcie Bożej miłości w której nie ma lęku. Ojciec Witko zachęca czytelników do pogłębiania swojej wiary, pokazuje jak o nią prosić, jak ją budować i rozwijać, ale przede wszystkim odkrywa przed nami to, jak wielką moc ma modlitwa uwielbienia. Nie mamy problemu z tym, żeby prosić Boga o wszystko czy też przepraszać Go, ale cały czas nie potrafimy uwielbiać .Tymczasem uwielbienie Boga, przede wszystkim w najtrudniejszych chwilach naszego życia sprawia, że dzieją się cuda.

Informacje dodatkowe o W miłości nie ma lęku. O mocy wiary, uwielbieniu Boga i Jego cudownym działaniu:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2016-04-19
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę W miłości nie ma lęku. O mocy wiary, uwielbieniu Boga i Jego cudownym działaniu

W miłości nie ma lęku. O mocy wiary, uwielbieniu Boga i Jego cudownym działaniu - opinie o książce

Pan jest z Tobą, dzielny wojowniku!
o. Józef Witko0
Okładka ksiązki - Pan jest z Tobą, dzielny wojowniku!

I ukazał mu się Anioł Pana. ,,Pan jest z tobą - rzekł mu - dzielny wojowniku!". Odpowiedział mu Gedeon: "Wybacz, panie mój! Jeżeli Pan jest z nami, skąd...

Obyś skutecznie mi błogosławił
o. Józef Witko0
Okładka ksiązki - Obyś skutecznie mi błogosławił

,,Obyś skutecznie mi błogosławił i rozszerzył granice moje, a ręka Twoja była ze mną, i obyś zachował mnie od złego, a utrapienie moje się skończy!". I...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk