Inscenizacje na różne okazje Warsztaty teatralne są ciekawym sposobem zajęć z dziećmi. Autorka stwierdza, że ich celem jest: uwrażliwienie dzieci na piękno słowa i muzyki, pobudzenie wyobraźni, wdrażanie do odpowiedzialności, kształtowanie umiejętności przedstawiania ruchem działań i zadań aktorskich, kształcenie pamięci słownej i ruchowej a także dobra zabawa. W czasie warsztatów wiele etiud może powstać spontanicznie z wykorzystaniem naturalnych potrzeb dzieci. Dzieci mocno przeżywają każde działanie, a zwłaszcza w czasie prezentacji przed publicznością. Dzięki temu wielu z nich pokonuje swoje kompleksy, rozwija możliwości twórcze i odkrywa swoje talenty.SPIS TREŚCIROZDZIAŁ I: OD ZABAWY DO TWÓRCZOŚCIROZDZIAŁ II: PROPOZYCJE WARSZTATÓW TEATRALNYCHROZDZIAŁ III: SCENARIUSZE TEATRALNEKróliczek Smyczek i piękna KrólewnaSmutna PajęczycaZnalazłem kwiaty, znajdzie się też królewnaWyczaruję wamMały samotny KrólDziwny potwórW MelamelandiiOd bajki do bajkiPodróże kształcąDlaczego ludzie nie chcą uwierzyćw Boże NarodzenieKolędnicyDO KSIĄŻKI DOŁĄCZONA ZOSTAŁA PŁYTA CD Z PIOSENKAMI I PODKŁADAMI MUZYCZNYMI
Informacje dodatkowe o W KRĘGU TEATR NIEWIELKIEGO + CD z muzyką do przedstawień:
Wydawnictwo: Rubikon
Data wydania: b.d