W domu, w dziczy, na ulicy. Rozbrykany słownik obrazkowy

Spójrz, jak piękny i wielki jest świat! Na ulicy, w parku, w domu, w szkole, w lesie - wszędzie pełno jest rzeczy, ludzi i zwierząt! Znajdź je w tej książce i sprawdź, jak się nazywają.

Ciepłe, zabawne rysunki przedstawiają miejsca, przedmioty, czynności, gry i zabawy, sposoby spędzania czasu, pory roku i święta. Każdej ilustracji towarzyszy jednowyrazowy podpis. Fiep Westendorp, holenderska mistrzyni ilustracji, narysowała spokojny, przyjazny świat, w którym dzieci mogą brykać do woli. I choć od tamtego czasu minęło już kilkadziesiąt lat, ta książka świadczy o tym, że to, co najważniejsze, wcale się nie zmieniło. To perełka grafiki książkowej sprzed lat - do oglądania, poznawania nowych słów i nauki czytania.

Informacje dodatkowe o W domu, w dziczy, na ulicy. Rozbrykany słownik obrazkowy:

Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2020-06-23

Tagi: bóg Książeczki obrazkowe dla dzieci

Kup książkę W domu, w dziczy, na ulicy. Rozbrykany słownik obrazkowy

W domu, w dziczy, na ulicy. Rozbrykany słownik obrazkowy - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2023-07-10, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
"W domu, w dziczy, na ulicy" to propozycja dla najmłodszych dzieci, wspierająca rozwój mowy, zapoznająca z nowymi pojęciami i poszerzająca zasób słów.

To też dobra okazja do poznania nowych zagadnień z różnych dziedzin, naukę i odkrywanie świata.

Znajdują się tutaj nazwy przedmiotów spotykanych w codziennym życiu, w najbliższym otoczeniu dziecka, jak również te, które być może w rzeczywistości spotka dopiero za jakiś czas.

Kategorie pojęć są przeróżne. Zaczynając od miasta i ulicy, poprzez zoo, park, cyrk, dom, aż po muzykę, zawody, zabawy czy pory roku i święta.

To dość obszerny słownik obrazkowy (ma aż 50 stron!). Średniego formatu, całokartonowy i z zaokrąglonymi brzegami, a więc w sam raz do malutkich łapek.

Każda rozkładówka to kilka ilustracji z podpisem. A na tych obrazkach dużo się dzieje, w końcu to słownik rozbrykany!

Można więc opowiadać, wyszukiwać, snuć teorie kto gdzie zmierza, słowem tworzyć własne historyjki do poszczególnych obrazków.

Książka, z której naprawdę sporo można wyciągnąć w zależności od zainteresowania dziecka i zaangażowania rodzica.

Taka jak lubię!

W domu, w dziczy, na ulicy
Fiep Westendorp0
Okładka ksiązki - W domu, w dziczy, na ulicy

Kartonowy słownik obrazkowy dla maluchów, z uroczymi, stylowymi ilustracjami słynnej holenderskiej graficzki. Spójrz, jak piękny i wielki jest świat...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk