Uniwersalność polskości tom I. Tragizm i sens Powstania Warszawskiego

Bartoszewski, Nowak-Jeziorański, Ścibor-Rylski, Stelmachowski, Gieysztor, Chrzanowski... To tylko niektóre nazwiska autorów tej książki. Powstanie Warszawskie widziane oczami uczestników walk, a także cywilów, którzy w Powstaniu udziału nie brali - przekazy zarówno z pierwszych dni, jak i końca Powstania, relacje z pobytu w obozie pruszkowskim. Oprócz opisów pojawia się i analiza - problem kontrowersji wokół samego sposobu podejmowania decyzji przez polskich przywódców, a także kwestia sensu Powstania i jego znaczenia dzisiaj.

Informacje dodatkowe o Uniwersalność polskości tom I. Tragizm i sens Powstania Warszawskiego :

Wydawnictwo: Dialog
Data wydania: b.d
Kategoria: Historyczne
ISBN: 83-89899-64-7

Kup książkę Uniwersalność polskości tom I. Tragizm i sens Powstania Warszawskiego

Uniwersalność polskości tom I. Tragizm i sens Powstania Warszawskiego - opinie o książce

Czarny pająk. Opowieści niesamowite z literatury niemieckojęzycznej
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki -  Czarny pająk. Opowieści niesamowite z literatury niemieckojęzycznej

Gerard Koziełek przedstawił czytelnikom doskonały wybór opowiadań fantastyki i grozy niemieckojęzycznych twórców od czasów oświecenia, po modernizm. Znalazły...

Brudnopis z różnościami. Niebieski
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Brudnopis z różnościami. Niebieski

,,Brudnopis z różnościami" to wyjątkowe i niebanalne książki aktywnościowe dla starszych dzieci. Książka dzięki mnóstwie zaskakujących zadań...

Elfie, mamy problem!
Marcin Pałasz