Dr Susan Wright wniosła do medycyny holistycznej RRT - Rapid Response Therapy, czyli Terapię Szybkiej Reakcji -wyjątkowo przyjazną w stosowaniu metodą diagnozowania i leczenia. Ta niezwykle skuteczna metoda prosto i szybko likwiduje fobie, lęki, stany żalu i depresji oraz zachowania kompulsywne i obsesyjne. Metoda RRT nie opiera się na lekach, długotrwałej terapii ani na relacji między terapeutą a pacjentem, a problemy często są rozwiązywane w ciągu minut lub najwyżej dni. Jest metodą łatwą do nauczenia i może być stosowana samodzielnie przez pacjentów dotkniętych problemem, bez negatywnych efektów. Psychoterapia jest droga, czasochłonna i jej wynik bywa wątpliwy. Leczenie zaburzeń emocjonalnych za pomocą pracy z energią jest ekonomiczne, skuteczne i wolne od barier kulturowych, językowych czy związanych z wiekiem. Można się nauczyć tych metod i bezpiecznie stosować je samodzielnie lub z pomocą drugiej osoby.
Informacje dodatkowe o Ulecz się sam! Rewolucyjna Terapia Szybkiej Reakcji. Techniki pracy z energią:
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Data wydania: b.d