Tymek, Czarny Kot i tajemnica Krzywej Wieży

Tom 3 cyklu Czarny Kot

Tymek, Czarny Kot i tajemnica Krzywej Wieży

W Ząbkowicach Śląskich, mieście Krzywej Wieży i Frankensteina, fruwają dziwne stwory. Prastare bramy wyrastają spod ziemi. Tymek i przyjaciele, przeszukując stare księgozbiory, czują się śledzeni. Żeby pokonać zło, magiczni detektywi przenoszą się o pięćset lat, łączą siły z wszystkimi kocimi rodami i zawierają przymierze. Klimatyczna Kawiarnia pod Krzywą Wieżą staje się dla nich bazą. Przyjaźń i poznanie tajemniczej historii miasta, jak nigdy dotąd, staną się najważniejszymi elementami zagadki.

Tymek może znaleźć odpowiedzi na wszystkie nurtujące go pytania. Kim jest człowiek z laską i lwią łapą? Czy Jan powróci? Jaką tajemnicę odkryje przed detektywami Krzywa Wieża?

Tymek i Czarny Kot powracają, żeby stoczyć najważniejszą bitwę z odwiecznym wrogiem - Warginem.

Seria CZARNY KOT to detektywistyczna podróż w świat zagadek i przygód. Słowiańska magia, niezwykłe legendy oraz fascynująca historia zabytków owianych tajemnicą - czekają na Ciebie!

Polecamy:

,,Tymek, Czarny Kot i zagadki Pałacu Marianny"

,,Tymek, Czarny Kot i śpiące lwy hrabiego"

Sylwia Winnik - autorka książek dla dorosłych czytelników, m.in. bestsellera ,,Dziewczęta z Auschwitz". Ukończyła dziennikarstwo we Wrocławiu. Jej pasją są książki i góry.

Informacje dodatkowe o Tymek, Czarny Kot i tajemnica Krzywej Wieży:

Wydawnictwo: Frajda
Data wydania: 2024-05-08

Tagi: Proza literacka Literatura sensacyjna i przygodowa dla dzieci i młodzieży Fantasy dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 9 lat

Kup książkę Tymek, Czarny Kot i tajemnica Krzywej Wieży

Tymek, Czarny Kot i tajemnica Krzywej Wieży - opinie o książce

Seria Czarny Kot, w której głównymi bohaterami są Tymek i Czarny Kot skradła nasze serca. Książka ze zdjęcia to już trzeci tom przygód i zarazem trzecia podróż detektywistyczna pełna tajemnic. Uwielbiamy tę serię choćby dlatego, że autorka w fantastyczny sposób, przekazuje interesujące informacje na temat zabytków, owianych legendą, bądź wyszukuje ciekawostki i przekazuje je,wplatając w fabułę.

Dzisiaj trafiamy do Ząbkowic Śląskich, miasta Krzywej Wieży i Frankensteina, gdzie zaczynają dziać się dziwne rzeczy, a Tymek wraz z przyjaciółmi będzie musiał przenieść się pięćset lat wstecz, aby rozwikłać zagadki. Historia Ząbkowic Śląskich okaże się bardzo ważnym elementem całej podróży, a czytelnikowi przyniesie wiele dobrego.

,,Tymek, Czarny Kot i Tajemnica Krzywej Wieży" Sylwii Winnik to kolejna część, która zapewnia nam moc wrażeń. Ekscytacja miesza się z ciekawością i dreszczykiem emocji. Dla rodzica ta pozycja od razu przypadnie do gustu. Mamy tu przemyconą wiedzę w ciekawy sposób, czyli idealną lekturę dla dziecka. Sylwia Winnik za każdym razem zaskakuje swoimi pomysłami. Jej książki wołają z daleka, żeby je kupić i mieć. Dodatkowo twarda okładka nadaje im wyjątkowego uroku, a czarno - białe ilustracje w środku książki  tworzą atmosferę.  Jestem ciekawa, co Pani Sylwia jeszcze wymyśli. Może kiedyś znajdę historię z mazurskich terenów? Czekam z niecierpliwością na kolejną przygodę.

Wanda Panda. Magiczne słowa
Sylwia Winnik0
Okładka ksiązki - Wanda Panda. Magiczne słowa

Dziś rodzinę Wandy czeka wiele aktywności. Kiedy dużo się dzieje warto pamiętać o tym, aby być dla siebie uprzejmym. Wanda z Pandą przypomną sobie trzy...

Wanda Panda nad morzem
Sylwia Winnik0
Okładka ksiązki - Wanda Panda nad morzem

Gotowi na wakacyjną przygodę? Wraz z Wandą będziemy kąpać się w morzu, jeść pyszne gofry oraz bawić się w syreny i piratów. Czekają nas też niesamowite...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;