Tylko nie on!

Tom 1 cyklu Trzydziestoletnie singielki
Ocena: 4 (7 g³osów)

Gor±cy romans biurowy autorki bestsellerowego ,,Niegrzecznego szefa"

Z okazji trzydziestych urodzin Chloe chce prze¿yæ co¶ niezwyk³ego. Jej ¿ycie nadal nie jest pouk³adane, nie ma rodziny, dynamicznie rozwijaj±cej siê kariery ani nawet zarysu planu na przysz³o¶æ. Ale przez tê jedn± noc nie bêdzie o tym my¶leæ! To ostatni moment, by prze¿yæ co¶ szalonego i spontanicznego. A przygoda z przypadkowo poznanym przystojniakiem z obezw³adniaj±cym brytyjskim akcentem to wprost idealny sposób na ¶wiêtowanie trzydziestki! Czy aby na pewno?

Cztery tygodnie pó¼niej ów ,,urodzinowy prezent" wkracza do wydawnictwa, w którym pracuje Chloe, jako jej nowy szef. Takiego scenariusza dziewczyna z pewno¶ci± nie bra³a pod uwagê. Szybko okazuje siê jednak, ¿e to dopiero pocz±tek k³opotów. Jest co¶, o czym nieznajomy nie powiedzia³ Chloe, kiedy siê poznali. Jest tak¿e co¶, czego ona nie zdradza jemu. Czy jedna noc mo¿e spowodowaæ a¿ taki ba³agan? I najwa¿niejsze - jak niby maj± go teraz posprz±taæ?

Informacje dodatkowe o Tylko nie on! :

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-04-26
Tytu³ orygina³u: Definitely Not Him. Single At Thirty #1

wiêcej

Kup ksi±¿kê Tylko nie on!

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Tylko nie on! - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - zakochanawksiazk
zakochanawksiazk
Przeczytane:2023-07-06, Ocena: 4, Przeczyta³em,

To moje kolejne spotkanie z twórczo¶ci± autorki, czyta³am kilka ksi±¿ek Whitney i ka¿da mi siê podoba³a, dlatego nie mog³am przej¶æ obojêtnie obok "Tylko nie on". Jest to romans biurowy. Stylistyka i jêzyk jakim pos³uguje siê autorka jest bardzo lekki, prosty i przyjemny w odbiorze co sprawia, ¿e ksi±¿kê czyta siê niesamowicie szybko. Ja historiê Chloe i Tylera przeczyta³am w jedno popo³udnie i z zainteresowaniem ¶ledzi³am ich losy. Fabu³a zosta³a w interesuj±cy sposób nakre¶lona, dobrze poprowadzona i chocia¿ jest przewidywalna to nie odebra³o mi to rado¶ci z czytania. Historia zosta³a przedstawiona z perspektywy obojga bohaterów co pozwoli³o mi lepiej ich poznaæ, dowiedzieæ siê co czuj±, my¶l±, z czym siê borykaj±, a tym samym mog³am lepiej zrozumieæ ich postêpowanie oraz decyzjê. Oboje od pierwszych stron zaskarbili sobie moj± sympatiê, jednak przyznajê, ¿e by³y momenty, w których naprawdê mocno dzia³ali mi na nerwy swoim zachowaniem. Wszystko wynagradza³y ich potyczki s³owne, które wielokrotnie sprawia³y, ¿e na mojej twarzy go¶ci³ u¶miech. A dobre poczucie humoru naprawdê sobie bardzo ceniê w tego typu ksi±¿kach. Relacja pomiêdzy Chloe i Tylerem zosta³a w interesuj±cy sposób przedstawiona, z pewno¶ci± z tymi bohaterami nie ma nawet chwili na nudê, dostarczaj± oni wielu emocji i wra¿eñ. Jest równie¿ podszyta spor± doz± po¿±dania i namiêtno¶ci. Autorka porusza tutaj sporo istotnych kwestii, mowa na przyk³ad o cieniach bycia na ¶wieczniku, szukaniu swojego miejsca w ¿yciu i samodzielnym decydowaniu o tym co dla nas najlepsze. Mi³o spêdzi³am czas z t± ksi±¿k±, jest to idealna lektura na jeden wieczór, ¿eby siê odstresowaæ. Polecam!

Avatar u¿ytkownika - goszaczyta
goszaczyta
Przeczytane:2023-05-08, Ocena: 3, Przeczyta³am,

Tylko nie on!” to gor±cy romans biurowy pióra Whitney G., autorki bestsellerowego „Niegrzecznego szefa”. Poznaj historiê jednej nocy, która okaza³a siê naprawdê NIEZAPOMNIANA! W ka¿dym mo¿liwym znaczeniu tego s³owa.

Trzydzieste urodziny to ostatni moment, by prze¿yæ co¶ szalonego i spontanicznego. Kiedy wiêc Chloe w wyniku drobnego przypadku poznaje przystojnego Tylera, choæ raz postanawia zaszaleæ. Nie spodziewa siê, ¿e jedna noc z tym mê¿czyzna, wywróci jej ¿ycie do góry nogami. I kiedy my¶la³a, ¿e nigdy nie uda jej siê odnale¼æ tamtego tajemniczego mê¿czyzny, dowiaduje siê, ¿e… w³a¶nie zosta³ jej nowym szefem. Wygl±da na to, ¿e najbli¿sze miesi±ce bêd± jeszcze bardziej skomplikowane, ni¿ Chloe mog³a sobie wyobraziæ.

Nie zna³am do tej pory twórczo¶ci Whitney G. „Tylko nie on!” to pierwsza ksi±¿ka tej autorki, któr± mia³am okazje przeczytaæ i muszê przyznaæ, ¿e ca³kiem przypad³a mi gustu. ¦wiadczy o tym, choæby ten fakt, ¿e poch³onê³am j± w jeden wieczór.

Pierwszy tom z serii Trzydziestoletnie singielki to lekka i niezawi³a historia. Whitney G. serwuje nam ciekaw± historiê jednej nocy, która ca³kowicie zmienia ¿ycie dwóch osób... Historia, w której nie zabraknie ciêtej riposty i dobrego humoru. Jedynie co bardzo mnie denerwowa³o to te dziwne przeskoki czasowe..

Oczywi¶cie zdaje sobie sprawê z tego, ¿e nie jest to literatura szczególnie ambitna, ani nie sk³ania do g³êbszych refleksji, to jednak idealnie sprawdza siê podczas leniwych wieczorów pod kocykiem z herbatk± w rêce. „Tylko nie on!” okaza³a siê byæ przyjemn± lektur± na jeden wieczór. W³a¶nie tak szybko poch³onê³am tê historiê, poniewa¿ jak ju¿ zaczê³am czytaæ, to nie mog³am siê oderwaæ. Bohaterowie wyra¼i¶cie wykreowani. Narracja ksi±¿ki by³a prowadzona przez dwójkê g³ównych bohaterów: Chloe i Tylera, co da³o nam mo¿liwo¶æ poznaæ uczucia i emocje. Polubi³am t± dwójkê i ich s³owne przepychanki, które tylko podkrêcaj± atmosferê tej historii.

Siêgnê³am po tê ksi±¿kê z nadziej±, ¿e bêdzie ona przyjemn± odskoczni± od codzienno¶ci i mi³o spêdzê przy niej czas. Historia Chloe i Tylera bardzo mi siê podoba³a. Nie zabrak³o mi w tej powie¶ci niczego co moim zdaniem musi siê pojawiæ w literaturze kobiecej. G³ówna bohaterka by³a typem silnej, niezale¿nej kobiety, która wiedzia³a czego chce od ¿ycia i nie dawa³a siê na darmo wykiwaæ. Tak by³o dopóki nie spotka³a Tyleraa, od tego momentu jej postanowienie posz³o w niepamiêæ, a miêdzy nimi zrodzi³o siê uczucie, któremu nie mog³a siê oprzeæ i odda³a siê temu bezgranicznie. Jednak nie by³o tak kolorowo od samego pocz±tku, poniewa¿ para g³ównych bohaterów bêdzie musia³a zmierzyæ siê z brutaln± codzienno¶ci± i bohaterowie bêd± musieli postawiæ wszystko na jedn± kartê. Ciekawym prze¿yciem by³o ¶ledzenie tej walki miêdzy nimi, która jak wiadomo z góry by³a skazana na pora¿kê. Tyler uosabia³ te cechy, których szuka siê u mê¿czyzn. By³ hojny, przystojny, traktowa³ kobiety z szacunkiem i co najwa¿niejsze ceni³ sobie szczero¶æ.

Czy polecam? Tak, jak najbardziej. Fani romansów i lekkich historii bêd± zadowoleni z lektury. Pierwszy tom z serii Trzydziestoletnie singielki wypad³ moim zdaniem ca³kiem pozytywnie i ju¿ nie mogê siê doczekaæ kolejnych czê¶ci! 🫶🏼

Czasem trafiamy na ksi±¿ki, które s± dla nas idealne. Niestety czasem s± te¿ takie, które absolutnie nie spe³niaj± naszych oczekiwañ i dla mnie w³a¶nie tak± ksi±¿k± jest ,,Tylko nie on!" Od @whitneyg.author.

Ksi±¿ki autorki znam i bardzo lubiê, jednak, jak widaæ, nie wszystko jest dla ka¿dego.

Do przeczytania tej pozycji skusi³o mnie to, ¿e jest to romans biurowy, a ja takie kocham. Jednak ju¿ od pierwszych stron odstraszy³a mnie masa seksu i teksty, które mnie ¿enowa³y. Musia³am od³o¿yæ lekturê na bok, bo niestety nie podo³a³am na jeden raz, chocia¿ jest bardzo krótka, bo ma oko³o 280 stron.

Kiedy ju¿ Tyler pojawi³ siê w biurze, zaczê³o czytaæ mi siê ciut lepiej, jednak w ci±gu dalszym panowa³ istny rozgardiasz i chaos.

Chloe to jedna z tych postaci, które strasznie mnie irytowa³y. Zosta³a wykreowana tak, ¿eby podnie¶æ mi ci¶nienie ? sama relacja pary równie¿ by³a dosyæ specyficzna i niekoniecznie przypad³a mi do gustu. Oboje bohaterowie byli niedojrzali i ich zachowanie bardziej pasowa³oby mi na m³odzie¿ówkê, a nie erotyk. Chemii pomiêdzy nimi niestety nie wyczu³am i uwa¿am, ¿e to jest nawiêkszy minus tej pozycji.

My¶lê, ¿e jest to idealna pozycja dla fanów erotyków, którzy lubi± ,,szybkie" historie na jeden, góra dwa wieczory.

Warto jeszcze wspomnieæ o tym, ¿e pocz±tkowo historia przypomina t± ksiêcia Harry'ego. Mê¿czyzna jako ch³opiec traci matkê, a pó¼niej, ju¿ jako doros³y mê¿czyzna odchodzi z rodziny królewskiej.

Warto samemu siêgn±æ po ksi±¿kê i oceniæ, czy jest ona idealna dla was.

Swoj± przygodê z ksi±¿kami Whitney G. zaczê³am, gdy pewnego dnia zdecydowa³am siê siêgn±æ po "Twój Carter". Ta publikacja zdecydowanie przypad³a mi do gustu, zreszt± podobnie jak styl autorki, wiêc sukcesywnie staram siê nadrabiaæ jej poprzednie publikacje pomiêdzy nowo¶ciami, których ostatnio czytam zdecydowanie wiêcej ni¿ innych ksi±¿ek. Dlatego, gdy dowiedzia³am siê, ¿e w kwietniu zostanie wydane nowe t³umaczenie jednej z jej ksi±¿ek, od razu wrzuci³am je na swoj± listê pozycji do przeczytania, a gdy paczka z ksi±¿k± do mnie dotar³a, niemal od razu wziê³am siê za jej przeczytanie. Czy by³o warto?

Muszê przyznaæ, ¿e mam lekki problem z kolejnymi ksi±¿kami Whitney G., po które siêgam. W mojej opinii s± bowiem zdecydowanie za krótkie i mam nieodparte wra¿enie, ¿e autorka ma du¿y problem z prowadzeniem w³asnych historii. To trochê tak, jakby w po³owie ksi±¿ki zaczyna³a traciæ do niej zapa³ i dos³ownie pêdzi³a ku zakoñczeniu, byle tylko zakoñczyæ swoj± mêczarniê. A szkoda, bo "To tylko nie on!" mia³ naprawdê du¿y potencja³, aby wspi±æ siê na wy¿yny, a w ostatecznym rozrachunku plasuje siê w¶ród ¶redniaków, których w¶ród romansów nie brakuje.

O czym jest ta historia?

Tyler Carrington to cz³onek brytyjskiej rodziny królewskiej, który jest ju¿ zmêczony ¿yciem na ¶wieczniku. Jedyne, czego pragnie to odrobina spokoju, której nie zazna³ przez lata. Naciski ze strony rodziny i opinii publicznej sprawiaj±, ¿e mê¿czyzna postanawia porzuciæ swoje dziedzictwo i przeprowadziæ siê do USA, aby rozpocz±æ tam swoje nowe ¿ycie. Jednak zanim postanowi³ przenie¶æ siê tam na sta³e, uda³ siê na krótki wypad do Seattle, aby poznaæ miasto, które ju¿ nied³ugo stanie siê jego nowym domem. To w³a¶nie tam spotyka kobietê, która oka¿e siê inna ni¿ wszystkie, które do tej pory stawa³y na jego drodze.

Chloe March to niespe³na trzydziestoletnia kobieta, która pracuje jako asystentka. Chocia¿ wszyscy wiedz±, ¿e w rzeczywisto¶ci to ona zarz±dza wydawnictwem, w którym spêdzi³a ostatnie lata swojego ¿ycia, z niewyja¶nionych przyczyn zgadza siê na z³e traktowanie ze strony swojej szefowej oraz zdecydowanie zbyt nisk± pensjê. W przeddzieñ swoich urodzin dziewczyna otrzymuje od przyjació³ek tajemnicz± kopertê, która zawiera pierwsz± wskazówkê do corocznego Wiel­kie­go Uro­dzi­no­we­go Po­szu­ki­wa­nia Skar­bów, które zapocz±tkowa³ jej zmar³y ojciec.

Przez drobny zbieg okoliczno¶ci Chloe trafia do apartamentu Tylera, my¶l±c, ¿e to pokój wynajêty przez jej przyjació³ki. Kiedy dziewczyna orientuje siê, ¿e nast±pi³a pomy³ka, przeprasza za ma³e zamieszanie, które spowodowa³a i czym prêdzej kieruje siê w stronê wyj¶cia. Jednak wtedy Tyler proponujê jej spêdzenie tego wieczoru we dwójkê. Chocia¿ z pocz±tku Chloe by³a bardzo sceptycznie nastawiona do tego pomys³u, w koñcu zgadza siê na propozycjê nieznajomego i spêdza z nim bardzo uroczy wieczór, który koñczy siê w jej mieszkaniu.

Jednonocna przygoda z przypadkowo poznanym Anglikiem, okazuje siê jedn± z najlepszych w jej ¿yciu. Jednak jak to przewa¿nie w takich historiach bywa, czar nocy pryska z samego rana wraz z pierwszymi promieniami s³oñca, a Chloe wyrzuca Tylera ze swojego mieszkania i ju¿ nigdy nie zamierza siê z nim spotkaæ. Do czasu... Poniewa¿ cztery tygodnie pó¼niej okazuje siê, ¿e jednonocna przygoda za kilka miesiêcy wywróci ca³e jej ¿ycie do góry nogami. I kiedy dziewczyna jest przekonana, ¿e nigdy nie uda jej siê odnale¼æ mê¿czyzny, z którym spêdzi³a tamt± pamiêtn± noc, dowiaduje siê, ¿e w³a¶nie zosta³ jej nowym szefem...

Muszê przyznaæ, ¿e od samego pocz±tku mia³am wra¿enie, ¿e Tyler jest wzorowany na brytyjskim ksiêciu Harrym. Oczywi¶cie jego ¿ycie nie jest takie samo jak prawdziwego brytyjskiego monarchy, ale wystêpuje w nim bardzo wiele podobieñstw. Czy to ¼le? Dla mnie nie, poniewa¿ zupe³nie mi to nie przeszkadza³o i my¶lê, ¿e dziêki temu ksi±¿ka by³a nawet bardziej wci±gaj±ca. Niestety po obiecuj±cym i zabawnym pocz±tku w miarê przewracania kolejnych stron, by³o coraz gorzej. Tak jak ju¿ wspomina³am na pocz±tku, mniej wiêcej w po³owie ksi±¿ki odnios³am wra¿enie, jakby autorka straci³a zapa³ do w³asnej historii i chcia³a j± czym prêdzej zakoñczyæ, stosuj±c ogromn± ilo¶æ przeskoków czasowych. Jestem naprawdê zawiedziona jej postaw±, poniewa¿ "Tylko nie on!" mog³o byæ naprawdê dobr± ksi±¿k±, do której z przyjemno¶ci± mo¿na by³oby wracaæ co jaki¶ czas. A ostatecznie okaza³o siê bardzo przeciêtnym dzie³em.

Avatar u¿ytkownika - bookaholic-in-me
bookaholic-in-me
Przeczytane:2023-04-21, Ocena: 5, Przeczyta³am, Mam,
Chloe w³a¶nie wkracza w magiczny ¶wiat trzydziestolatków. I choæ sytuacja nie napawa jej optymizmem, to mo¿e liczyæ na wsparcie dwóch niesamowitych przyjació³ek. Kobieta pracuje w wydawnictwie, a jej mi³o¶æ do ksi±¿ek skutkuje wielkim oddaniem sprawom zawodowym. I niespecjalnie zostaje jej czas na uk³adanie ¿ycia prywatnego, które - mo¿na by siê pokusiæ o stwierdzenie, ¿e nie istnieje.   Tyler przeprowadza siê do Seattle z deszczowej Anglii, chc±c odci±æ siê od rodziny i dotychczasowego ¿ycia. Marzy o tym, by zasmakowaæ codzienno¶ci, a nie uk³adaæ sprawy prywatne i szukaæ tej jedynej. Lecz jedno przypadkowe spotkanie mo¿e zmieniæ ca³± przysz³o¶æ. Nawet gdy ma siê ³atkê kobieciarza, która przecie¿ niekoniecznie musi mieæ co¶ wspólnego z prawd±.   ,,Tylko nie on!" to ksi±¿ka, która zszokowa³a mnie poprowadzeniem wydarzeñ. Choæ zapowiadana jako romans biurowy to nijak siê ma do jakiejkolwiek ksi±¿ki z tym motywem w tle z uwagi na pomys³ na kreacjê bohaterów. I w tym miejscu nale¿± siê uk³ony dla Wydawnictwa, które opis promuj±cy tê pozycjê u³o¿y³o zachêcaj±cy, a jednak kompletnie niezdradzaj±cy co w niej znajdziemy. I choæ ca³okszta³t historii jest nieco bajkowy, to nie mo¿na te¿ odmówiæ tej opowie¶ci czerpania inspiracji z realiów ¿ycia co niektórych osób i mnie taki pomys³ ca³kowicie kupi³. A wszystko za spraw± lekkiego i sprawnego pióra Autorki, które powoduje, ¿e przez ksi±¿kê po prostu siê p³ynie. Rozdzia³y s± krótkie i tre¶ciwe, nie znajdziemy tu wiêkszych rozwa¿añ egzystencjalnych i rozwijania siê nad emocjami postaci, a jednak humor, ciête dialogi i ¶wietnie spojenie wszystkich scen sprawiaj±, ¿e to jedna z tych lektur, które przeniesie czytelnika w wykreowany przez Autorkê ¶wiat. Dodatkowo Whitney znakomicie poka¿e w tej opowie¶ci jak ³atwo mo¿na zmieniæ czyje¶ ¿ycie w piek³o w dzisiejszych czasach- i choæ to oglêdne stwierdzenie uwa¿am, ¿e samemu trzeba poznaæ tê ksi±¿kê i daæ siê jej zaskoczyæ. I chocia¿by z tych powodów, szukaj±cym l¿ejszej opowie¶ci na jeden wieczór, która jest zwyczajnie dobrze i wci±gaj±co napisana, ta pozycja powinna jak najbardziej siê spodobaæ.

Chloe ma zamiar w swoje 30 urodziny zrobiæ co¶ szalonego, jej przyjació³ki zaplanowa³y wieczór i przygotowa³y dla niej kilka niespodzianek.. Kobieta ¶wietnie siê bawi.. Jednak jedn± wskazówkê odczytuje inaczej ni¿ powinna i tak oto zjawia siê w bardzo luksusowym apartamencie niezwykle przystojnego mê¿czyzny... po do¶æ krêpuj±cym pocz±tku oboje postanawiaj± spêdziæ razem noc.. Jednak kobieta zupe³nie nie zdaje sobie sprawy z mi tak naprawdê ma do czynienia, czuje ¿e co¶ jest nie tak..
Kobieta pracuje w Wydawnictwie, jest niezwykle pracowita i w zasadzie wykonuje ca³± pracê za swoj± szefow±, a teraz okazuje siê ¿e do ich zespo³u do³±czy nowy Dyrektor.. I tak! Owszem to w³a¶nie jest ten tajemniczy mê¿czyzna z jej urodzin.. Jednak to nie jedyna niespodzianka jaka zgotuje im los.. otó¿ mê¿czyzna da³ kobiecie wyj±tków prezent na urodziny.. ?

To moje pierwsze spotkanie z Autork± i teraz ju¿ wiem, czemu Autorka ma t± ogromne grono czytelników! To lekka historia, z humorem przez której bawi³am siê naprawdê znakomicie. Nie jest jako¶ specjalnie d³uga nie ci±gnie siê niepotrzebnie, a pomys³ na ksi±¿kê na plus.. Bardzo polubi³am charakter g³ównej bohaterki, mimo wszystko pozostawa³a silna i siê nie poddawa³a.. a nasz tajemniczy mê¿czyzna? My¶lê, ¿e nie jedna z nas o taki marzy! Z przyjemno¶ci± bêdê czytac inne ksi±¿ki tej Autorki ??

Avatar u¿ytkownika - silwana
silwana
Przeczytane:2023-04-27, Ocena: 4, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2023,
Inne ksi±¿ki autora
Dwa tygodnie i jedna noc
Whitney G.0
Ok³adka ksi±zki - Dwa tygodnie i jedna noc

Jest koszmarnym szefem. Ci±gle chce wiêcej. Nie mo¿na od niego uciec. Tara, po miesi±cach niepowodzeñ, wreszcie uwierzy³a, ¿e los siê do niej u¶miechn±³...

Cocky Client
Whitney G.0
Ok³adka ksi±zki - Cocky Client

Ryan Dalton jest CEO w Dalton International Estates and Realty. Razem z bratem, który jest CFO prowadz± firmê, jednak maj± problemy. A raczej problem...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca
Przemys³aw Piotrowski