Twoje szepty

Tom 1 cyklu Lost & Found

Pewnej nocy niemal pozbawiono życia Wren Williams, a to, co jej pozostało, było już tylko ruiną. Dziewczyna straciła wszystko, co kochała, w tym także Holta Hartleya – miłość swojego życia.

Dziesięć lat później Holt wrócił do małego miasteczka w górach. Czas nie oszczędzał również jego. Przestał być chłopakiem, a stał się mężczyzną. W jego oczach czaiły się mroczne cienie – wspomnienia, od których próbował za wszelką cenę uciec.

Holt chciał wszystko naprawić, odzyskać Wren. W sercu kobiety ponownie zakiełkowała nadzieja. Nie wszyscy jednak cieszyli się z tego, że wrócił do miasteczka.

Życie Wren ponownie znajdzie się w niebezpieczeństwie i tym razem ukochany może nie zdołać jej uratować.

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia

Informacje dodatkowe o Twoje szepty:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2024-10-10
Tytuł oryginału: Whispers of You
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Gurgul

Kup książkę Twoje szepty

Twoje szepty - opinie o książce

Avatar użytkownika - CzarnoCzerwoneCC
CzarnoCzerwoneCC
Przeczytane:2024-12-01, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam, Wydawnictwo NieZwykłe,

"Czło­wiek jest zdol­ny za­pła­cić każdą cenę za spo­kój, by­le­by prze­sta­ło boleć".

Czym się może skończyć dokarmianie... Niedźwiedzi? 😂

Czy zostawianie klucza do domu na ganku, pod figurką zielonej żaby jest bezpieczne? ☠️

I czy pomimo upływu 10-ciu lat można zapomnieć o kimś kogo kochało się nadewszystko? 🥺

W powieści "Twoje szepty" rozpoczynającej cykl książek Lost & Found autorstwa Catherine Cowles znajdziecie odpowiedzi na powyższe pytania ale i wiele, wiele więcej 🩵🏔️

Wren Williams i Holt Hartley jako nastolatkowie byli dla siebie absolutnie wszystkim. Największą miłością, wsparciem i najlepszym przyjacielem. Znali się od najmłodszych lat i wspólnie planowali późną starość wraz ze swoimi kiedyś dziećmi. Wszystko to jednak trwało do momentu, gdy pewnej feralnej nocy, dziewczyna została niemal pozbawiona życia, a to, co jej pozostało, było już tylko ruiną...

"Chcia­łam dla niego do­brze, chcia­łam, żeby był szczę­śli­wy, ale to wszyst­ko na od­le­głość. Nawet jeśli sama myśl o tym po­wo­do­wa­ła ukłu­cie w sercu, le­piej było żyć w smut­ku i tę­sk­no­cie niż w żalu i ura­zie".

Autorka powieść rozpoczyna brutalnymi zdarzeniami mającymi miejsce podczas wyżej wspomnianej nocy, a następnie zabiera czytelnika do tego samego małego miasteczka Cedar Ridge tyle, że 10 lat po wspomnianych wydarzeniach.

Poza małą społecznością (miasteczko posiada nieco ponad dwa tysiące mieszkańców) w której oczywiście wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą, znajdziemy tu niedź­wie­dzie, ku­gu­ary i ko­jo­ty a strzel­by i ka­ra­bi­ny będą traktowane niczym nor­mal­ny sprzę­t do­mo­wy 🐻

Oprócz pewnych spraw kryminalnych z przeszłości, które odcisną ogromne piętno na bohaterach, będziecie mieć także do czynienia z bieżącymi wydarzeniami, które wywoływać mogą dreszcze. Jak się w trakcie czytania książki okaże, życie i bezpieczeństwo bohaterów nie było zagrożone jedynie kiedyś ale jest i obecnie...

"Twoje szepty" to naprawdę ciekawa powieść, która łączyć będzie ze sobą gorący romans, sensację oraz kryminał. Czy kojarzycie klimat amerykańskich filmów w których pokazywane są posterunki policji znajdujące się w małych mieścinach, gdzie porządek zaprowadza szeryf oraz kilku jego współpracowników? Jeżeli tak, to teraz doskonale zdajecie sobie sprawę co odczuwałyśmy podczas lektury ww. Tytułu.

Wspominając o tej historii należy również wspomnieć o humorze z jakim będziemy mieć momentami do czynienia oraz pięknej, pełnej ciepła relacji z rodziną i przyjaciółmi. Bo wierzcie nam, że obserwowanie niektórych "wpadek" mieszkańców czy przekomarzań oraz wzajemnej troski rodziny i przyjaciół z naszymi bohaterami będą wywoływać na czytelniczych twarzach zarówno uśmiech co i powodować, że atmosfera nabierze zdecydowanie luźniejszego charakteru ❤️

"...wspól­nie mu­sie­li­śmy sta­wić czoła pro­ble­mom, nie­waż­ne, co po­ja­wi­ło­by się na na­szej dro­dze. Po­nie­waż by­li­śmy naj­sil­niej­si, kiedy się wspie­ra­li­śmy. Życie mogło być słod­kie, dobre, ale tylko wtedy, gdy ona była przy mnie".

Powyższa powieść to historia, która będzie momentami lekko zabawna, ciepła ale i nieprzewidywalna. Zwroty akcji będą potrafiły Was zaskoczyć a gorące sceny rozgrzać, pozostawiając z lekkimi wypiekami na twarzy 😊 dodatkowym plusem będzie możliwość śledzenia historii z perspektywy obu bohaterów 😍

My zdecydowanie jesteśmy na tak! 🥰 Polecamy 🩵

,,Twoje szepty" Catherine Cowles to książka, która przede wszystkim skusiła mnie przepiękną okładką, która od razu wpadła mi w oko. Czy treść książki również skradła moje serce? Już spieszę z wyjaśnieniem!

Główna bohaterka historii -- Wren Williams ma za sobą trudną przeszłość. Pewnej nocy, gdy była jeszcze nastolatką, niemal zginęła postrzelona we własnym domu. Jednak nie spodziewała się, że będzie dochodzić do siebie bez wsparcia ukochanego, bowiem Holt Hartley okazał się tchórzem. Chłopak wyjechał i przez dziesięć lat prawie nie pokazywał się w domu. Co więc się zmieniło, że postanowił na dobre wrócić do Cedar Ridge? Aby się tego dowiedzieć, koniecznie sięgnijcie po ,,Twoje szepty".

Catherine Cowles zabrała mnie w piękną podróż do malowniczego miasteczka położonego u podnóża gór. W Cedar Ridge każdy zna każdego, więc aż nieprawdopodobne jest to, że przed laty doszło tam do strzelaniny, z której nie wszystkim udało się wyjść cało. Pomimo traumatycznych wydarzeń, życie małej społeczności powoli wróciło do normy, jednak ich spokój ducha znowu zostaje zaburzony. Czy ma to coś wspólnego z wydarzeniami sprzed lat? Tego wam nie zdradzę, ale zapewniam, że naprawdę warto odkryć tę tajemnicę.

W tej historii bardzo podobała mi się kreacja bohaterów. Zarówno Wren, jak i Holt mierzą się z demonami przeszłości, choć każde na swój własny sposób. Przed laty połączyła ich piękna młodzieńcza miłość i chociaż od ich ostatniego spotkania minęło dziesięć lat, już od pierwszej interakcji czuć, że te uczucia nie przeminęły, tylko zostały głęboko ukryte. Chociaż pewnie wielu czytelników zwróci uwagę na to, że Wren zbyt szybko zaufała Holtowi, dla mnie tempo było idealne, nie tylko ze względu na to, co ich kiedyś łączyło, ale również dlatego, że na horyzoncie pojawiło się ogromne zagrożenie.

Pierwszy tom serii ,,Lost & Found" czyta się w zasadzie sam. Byłam naprawdę bardzo pozytywnie zaskoczona tym, jak płynnie mi się przez niego brnęło. Ostatnimi czasy rzadko zdarza mi się znaleźć książkę, którą muszę doczytać do końca bez względu na późną porę. Natomiast w przypadku tej konkretnej publikacji musiałam poznać zakończenie, więc skończyłam lekturę grubo po pierwszej w nocy.

Myślę, że na uwagę zasługuje również fakt, że autorka nie skupiła się tylko i wyłącznie na dwójce głównych bohaterów, ale również na postaciach pobocznych, jak chociażby rodzina Holta. Dzięki temu mogłam poczuć przedsmak tego, co czeka w kolejnych tomach, dlatego już nie mogę doczekać się, aż dorwę w swoje ręce historię Nasha i Maddie.

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk