Taki jest przygnębiony po nieudanej randce z Okuderą i nie może doczekać się następnej zamiany ciał. Ta jednak nigdy nie następuje. Mając za jedyną wskazówkę zdjęcia, które widział z Okuderą na wystawie „Nostalgia”, Taki wyrusza do Hidy, żeby odnaleźć Mitsuhę.
Oto dalszy ciąg niezwykłej opowieści o dwojgu ludzi, których połączył los, chociaż nigdy się nie spotkali.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2018-02-22
Tłumaczenie: Paulina Tuczapska
Ilustracje:Ranmaru Kotone
Mitsuha mieszka w malutkim miasteczku, marząc o tym, aby kiedyś rozpocząć studia w stolicy. Taki mieszka i uczy się w Tokio. Pewnego razu, na wskutek przedziwnego...
Przeczytane:2020-07-06, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2020 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2020,
Druga część mangi "Twoje imię" podobała mi się znacznie bardziej niż pierwsza. Już na samym początku pojawił się element zaskoczenia, który sprawił, że mangę chciało się przeczytać za jednym zamachem. Ta część jest zdecydowanie mniej chaotyczna niż pierwsza, znamy już konspekt całej historii, znamy bohaterów. Pozostaje tylko pytanie: jak to wszystko się zakończy?