Trybunał

Trybunał to organizacja stojąca poza prawem, wymierzająca sprawiedliwość. Główny wątek książki to konflikt cywilizacji chrześcijańskiej z islamem. Trybunał tworzą przedstawiciele prawa, komandosi, przedstawiciele struktur szpiegowskich z różnych krajów, głównie Polski i USA.

W Ośrodku wypoczynkowym pod Olsztynem zbiera się grupa ludzi, którzy za cel stawiają sobie walkę ze złem, stosując niekonwencjonalne środki. Grupę tworzą byli sędziowie, oficerowie wywiadów i służb specjalnych. Przedmiotem ich walki są wszelkie patologie społeczne m.in. walka z mafią, korupcją czy też terroryzmem. Nieformalna grupa walczy niekonwencjonalnymi metodami, a wyroki śmierci nie są tu rzadkością.

To oparty na realiach thriller, trzymający w napięciu od pierwszej do ostatniej strony. Akcja książki rozgrywa się przede wszystkim w Polsce. Książka napisana w stylu Toma Clancy.

Opinie o książce Trybunał po wydaniu jej w Stanach:

"Przeczytałem przez weekend pierwszą część twojej powieści The Tribunał i jest to doprawdy doskonała lektura. Nawiasem mówiąc, wykazałeś się bardzo dobrą znajomością odnośnych technologii. Teraz wraz z Mary Dutton skończyliśmy całą resztę i podobała się nam do tego stopnia, że było ciężko oderwać się od niej. Mary chciała, żebyś wiedział, że niektórzy z Nas muszą pracować... :)"
Jim Hoffman, Dyrektor Biura Technologii w U.S. National Security Agency podczas prezydentury Ronalda Reagana

"Świetna lektura oparta na realiach. Autor wykazuje dogłębną wiedzę o służbach bezpieczeństwa publicznego, agencjach wywiadowczych i silach zbrojnych, a także zna sztukę operacyjną oraz taktykę. Jego zrozumienie przekształceń zachodzących w, tak zwanej, Nowej Europie na drodze do demokracji jest godne pochwały."
Robert Elfline, pułkownik U.S. Marine Corps, były pilot i doradca Białego Domu

"Na miejscu autora usunąłbym jeden z potencjalnie drażliwych epizodów tej pasjonującej historii. Niektóre zdarzenia lepiej pominąć milczeniem ze względu na ewentualne reperkusje. Niezależnie od tego, podobają mi się główne wątki akcji i sposób ich rozwinięcia. I jeszcze jedno: ta opowieść nie straciłaby wiele na wycięciu nieco zbyt idealistycznie potraktowanego romansu. Byłaby to wtedy opowieść o mężczyznach, dla mężczyzn..."
Gilbert Macklin, major US Marine Major, ekspert resortu obrony, były pracownik Kongresu USA i konsultant CBS News

Informacje dodatkowe o Trybunał:

Trybunał - opinie o książce

Avatar użytkownika - Geronimo26
Geronimo26
Ocena: 6, Czytam,
Polecam, na pewno zaskoczy każdego czytelnika
Najpierw przeczytam i...opowiem!
Avatar użytkownika -