Okładka książki - To Tylko Plotki

To Tylko Plotki

Tilly Cole, singielka z wyboru, pod wpływem impulsu wyprowadza się z wielkiego miasta na angielską wieś. Tam pracuje jako asystentka uroczego projektanta wnętrz oraz opiekunka jego nastoletniej córki. Jednak życie w malowniczym Roxborough wcale nie przypomina sielanki. Tilly wpada w sam środek światka, którym rządzą plotki, mściwe kobiety i humorzaste koty. A wokół kręci się przynajmniej kilku interesujących – choć nie zawsze wolnych – mężczyzn. I choć kobieta nie zamierza angażować się w kolejny związek, to gdy poznaje zabójczo przystojnego Jacka Lucasa, jej silna wola zaczyna słabnąć. Czy Tilly podąży za głosem serca, czy rozumu? Książnica, 2010

Informacje dodatkowe o To Tylko Plotki:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2010 (data przybliżona)
ISBN: 978-83-245-7870-2

Kup książkę To Tylko Plotki

To Tylko Plotki - opinie o książce

Avatar użytkownika - bibliotekarkaB
bibliotekarkaB
Przeczytane:2015-09-29, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2015,
Urocza, typowo angielska komedia romantyczna.
Avatar użytkownika - darinda
darinda
Przeczytane:2014-07-25, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2014,
Urocza, zakręcona opowieść o miłości i prawdziwym życiu. Poczucie humoru jak najbardziej mnie rozśmieszało :)

Historia Tilly napisana została w sposób zabawny i ciekawy. Sama bohaterka daje się lubić już od pierwszego spotkania. Kiedy zaczyna pracować u Maxa - rozwodnika, wychowującego nastoletnią córkę, jej życie nabiera rumieńców i pojawia się w nim więcej komicznych "wpadek".
Wydaje się tylko, że autorka trochę za bardzo chciała poruszyć zbyt wiele poważnych tematów w tej lekkiej komedii.
Znajdziemy tu bowiem problem akceptacji odmienności seksualnych, krzywdzącą siłę nieprawdziwych plotek, zmagania ze śmiertelną chorobą... Trochę tego dużo, zatem siłą rzeczy nie wyeksponowano tego należycie. Ale z drugiej strony może tak ciężkie tematy wpłynęłyby negatywnie na ciężar powieści? A w zamyśle pisarki miała to być raczej lekka i przyjemna lektura.

Avatar użytkownika - Habina
Habina
Przeczytane:2014-08-26, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2014 r, EBOOKi,
Spacer w parku
Jill Mansell0
Okładka ksiązki - Spacer w parku

Książka o trudnych powrotach, tajemnicach przeszłości, przyjaźni i miłości. Po kilkunastu latach Lara Carson wraca do rodzinnego Bath na pogrzeb ojca...

Kiedy myślę o tobie
Jill Mansell0
Okładka ksiązki - Kiedy myślę o tobie

Gniazdo Ginny Holland opustoszało, jej córka właśnie wyjechała na studia. Ginny nie potrafi poradzić sobie z poczuciem osamotnienia i w wieku trzydziestu...