Mistrzyni subtelnych narracji pulsujacych intensywna siła emocjonalna powraca z nowa proza.
Kilka miesięcy po premierze amerykanskiej do rak polskich czytelników trafi zbiór dziewieciu niepublikowanych wczesniej oryginalnych opowiadan pisanych przez Elizabeth Strout równolegle z doceniona w USA i Polsce powiescia Mam na imie Lucy.
Poznany dalsze losy bohaterów, którzy byli obecni w zyciu powiesciowej Lucy Barton.
Szykuje sie prawdziwa uczta dla fanów ,,znakomitej prozy uwaznych słów i wibrujacej ciszy", jak okreslił powiesc Mam na imie Lucy New York Times Review of Books, umieszczajac powiesc amerykanskiej pisarki wsród najbardziej znaczacych ksiazek 2016 roku.
Wydawnictwo: Wielka Litera
Data wydania: 2017-09-13
Tytuł oryginału: Anything Is Possible
Gdy Lucy trafiła do szpitala, wszyscy spodziewali się, że czeka ją jedynie prosty zabieg. Jednak po operacji jej stan gwałtownie się pogorszył –...
Lucy Barton jest uznaną pisarką. Kolejne książki przynoszą jej rzesze czytelników, sukces oraz rozpoznawalność. Lucy Barton ma za sobą traumatyczne...
Przeczytane:2020-06-12, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2020 roku, pRZECZYTAJ TYLE ILE MASZ WZROSTU - EDYCJA 2020,