To, co mnie wspiera to zestaw kart pracy przeznaczonych dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Prezentowana publikacja obejmuje treści z zakresu edukacji polonistycznej dotyczące nauki liter podstawowych. Zadania zawarte w kartach pracy pomogą uczniom osiągnąć między innymi takie umiejętności jak:

wskazywanie, rozpoznawanie oraz nazywanie liter drukowanych i pisanych bez polskich znaków oraz bez dwuznaków i trójznaku; pisanie liter po śladzie i samodzielnie; czytanie sylab otwartych i zamkniętych; rozpoznawanie i wskazywanie takich samych sylab; rozpoznawanie liter ukrytych na obrazkach.

Publikacja adresowana jest do:

uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym; uczniów edukacji wczesnoszkolnej z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim; uczniów z trudnościami w uczeniu się wynikającymi z deficytów rozwojowych; sześciolatków w normie intelektualnej, których rozwój przebiega typowo; nauczycieli szkół masowych i specjalnych ośrodków szkolno-wychowawczych; rodziców uczniów.

Karty pracy są zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 14 lutego 2017 r. w sprawie podstawy programowej.

Informacje dodatkowe o To, co mnie wspiera. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Edukacja polonistyczna. Poziom I: Litery podstawowe:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2021-07-11
Kategoria: Edukacyjne

Tagi: bóg

Kup książkę To, co mnie wspiera. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Edukacja polonistyczna. Poziom I: Litery podstawowe

To, co mnie wspiera. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Edukacja polonistyczna. Poziom I: Litery podstawowe - opinie o książce

Renata Naprawa0
Okładka ksiązki - Uczę się samodzielności. Przewodnik dla nauczyciela. Karty pracy dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym

Prezentowany przewodnik dla nauczyciela odnosi się do treści nauczania zawartych w publikacjach Renaty Naprawy i Alicji Tanajewskiej Uczę się samodzielności...

Renata Naprawa0
Okładka ksiązki - To, co mnie wspiera. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Edukacja polonistyczna. Poziom II: Utrwalenie liter podstawowych i wprowadzenie polskich znaków

,,To, co mnie wspiera" to zestaw kart pracy przeznaczony dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Prezentowana publikacja obejmuje treści z...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;