,,To, co mnie wspiera" to zestaw kart pracy przeznaczony dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Prezentowana publikacja obejmuje treści z zakresu edukacji matematycznej dotyczące nauki liczb do 20 i trudniejszych działań. Zadania zawarte w kartach pracy pomogą uczniom osiągnąć między innymi takie umiejętności jak: rozumienie pojęcia liczby i jej graficznego zapisu za pomocą cyfry; rozumienie pojęcia liczby w różnych aspektach (kardynalnym, porządkowym i algebraicznym); pisanie liczb po śladzie i samodzielnie; rozpoznawanie liczb ukrytych na obrazkach; dodawanie i odejmowanie w zakresie 20.

Karty pracy są zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 14 lutego 2017 r. w sprawie podstawy programowej.

Informacje dodatkowe o To, co mnie wspiera. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Edukacja matematyczna. Poziom II: Liczby do 20 i trudniejsze działania:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2021-08-23
Kategoria: Pedagogika

Tagi: bóg

Kup książkę To, co mnie wspiera. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Edukacja matematyczna. Poziom II: Liczby do 20 i trudniejsze działania

To, co mnie wspiera. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Edukacja matematyczna. Poziom II: Liczby do 20 i trudniejsze działania - opinie o książce

Renata Naprawa0
Okładka ksiązki - To, co mnie wspiera. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Edukacja polonistyczna. Poziom II: Utrwalenie liter podstawowych i wprowadzenie polskich znaków

Renata Naprawa0
Okładka ksiązki - Programy edukacyjno-terapeutyczne. dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym, znacznym i niepełnosprawnością sprzężoną

Programy edukacyjno-terapeutyczne dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym, znacznym i niepełnosprawnością sprzężoną zostały...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk