This Wicked Fate. Przeklęte przeznaczenie

Ile zaryzykujesz, aby ocalić tych, których kochasz?

Bri przekonała się na własnej skórze, jak niebezpieczna jest magia. Teraz zrobi wszystko, by uratować swoją mamę. Żeby tego dokonać, musi poprosić o pomoc krewnych, o których istnieniu nie miała pojęcia, zapanować nad swoimi niezwykłymi zdolnościami i zrozumieć, jaką rolę pełni w starożytnej linii obdarzonych mocą. Dziewczyna igra z przeznaczeniem, a jej przeciwnik nie cofnie się przed niczym, by zdobyć magiczne Serce - klucz do potęgi i dziedzictwo Bri - które dziewczyna musi ochronić, jeśli chce jeszcze kiedyś zobaczyć mamę.

Rozpoczyna się wyścig z czasem. Komu posłuszne będzie magiczne Serce?

Zaskakująca kontynuacja powieści ,,This Poison Heart. Zatrute serce" łączy magię, przygodę i niebezpieczeństwo. Wprowadzi cię w świat, jakiego jeszcze nie znasz!

,,This Wicked Fate"to zachwycająca powieść o magii, rodzinie i queerowej miłości. To książka pełna przygód i zwrotów akcji, doprawiona szczyptą greckiej mitologii. - ,,Foreword Reviews"

Ta historia owinie się wokół ciebie niczym pnącza i nie wypuści tak łatwo...

Kayla Ancrum, autorka powieści ,,The Wicker King"

Porywająca tajemnica z kroplą gotyckiej fikcji... Ta historia was zahipnotyzuje!

Tracy Deonn, autorka powieści ,,Legendborn"

Kalynn Bayron to wielokrotnie nagradzana autorka powieści dla młodzieży. Z wykształcenia jest wokalistką, a prywatnie miłośniczką teatru muzycznego. Kiedy nie pisze, ogląda straszne filmy, słucha Elli Fitzgerald i spędza czas z dziećmi.

Informacje dodatkowe o This Wicked Fate. Przeklęte przeznaczenie:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2023-04-12

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży

Kup książkę This Wicked Fate. Przeklęte przeznaczenie

This Wicked Fate. Przeklęte przeznaczenie - opinie o książce

"This wicked fate. Przeklęte przeznaczenie"to już druga część przygód młodej Bri. Dziewczyna na własnej skórze przekona mi się że z magią nie ma żartów, i to jak bardzo bywa ona niebezpieczna.

W tej części autorka zafunduje nam duża dawkę mitologii z naciskiem na DUŻĄ.

Bogowie, potwory i mitologiczne zwierzęta tym wszystkim naszpikowana jest ta historia.

Czekałam na tę część niecierpliwie, bo pierwszy tom skradł moje serce.

Nie zabraknie nam tu roślin dużej ilości różnorodnych roślinek. Niektórych z nich na pewno nie znałam i byłam ich niezwykle ciekawa. Fabuła wciąga w magiczny świat którego nigdy nie będę miała dość. Emocje, przez śmiech, radość, zachwyt aż po smutek i żal dodają nam tylko radości z czytania. Dodatkowo poznamy tu przesympatycznego Nyxa, ale sami musicie się dowiedzieć kim on będzie.

Chodź powiem Wam że zakończenie trochę mnie zaskoczyło i jednocześnie rozczarowało, ale tylko troszeczkę myślałam że inaczej się to zakończy ?

Ale polecam uwielbiam i pewnie jeszcze nie raz, przeczytam tę dylogie ?

Cinderella Is Dead
Kalynn Bayron0
Okładka ksiązki - Cinderella Is Dead

Kopciuszek nie żyje. Nadszedł czas, by napisać baśń na nowo.   Jak nakazuje tradycja w królestwie, każda dziewczyna musi wziąć udział w dorocznym balu...

This Poison Heart. Zatrute serce
Kalynn Bayron0
Okładka ksiązki - This Poison Heart. Zatrute serce

Nowa powieść autorki bestsellera ,,Cinderella is Dead".   Przeczytaj inspirowaną mitologią grecką opowieść o współczesnych czarownicach!   Briseis...