Technopaideia. Zaawansowane technologie w edukacji humanistycznej

Technopaideia. Zaawansowane technologie w edukacji humanistycznej podejmuje problematykę technologizacji kształcenia humanistycznego, eksponując łączenie teorii z praktyką oraz zwracając uwagę na doskonalenie nowych kompetencji związanych z technologicznymi wyzwaniami współczesnego świata i szeroko pojętą transformacją w procesie percepcji rzeczywistości. Książka ta wpisuje się też znakomicie w dyskusję na temat nowego, performatywnego typu kształcenia, które zakłada laboratoryjność, kreatywność, innowacyjność, zaangażowanie oraz poznawanie świata przez działanie na obiektach.

Pomimo podjętych z głębokim namysłem kwestii technologizacji społeczeństwa i edukacji medialnej opracowana z wielką starannością do druku edycja zachowuje także miejsce dla rozważań na tematy egzystencjalno-etyczne, dyskusje o aksjologii i szeroko pojętych wartościach humanistycznych. Z recenzji dr hab. Doroty Michułki, prof. UWr

Informacje dodatkowe o Technopaideia. Zaawansowane technologie w edukacji humanistycznej:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Data wydania: 2024-10-03
Kategoria: Informatyczne

Tagi: Systemy i instytucje kształcenia Pomoce i technologie dydaktyczne nauczanie wspomagane komputerowo sztuczna inteligencja

Kup książkę Technopaideia. Zaawansowane technologie w edukacji humanistycznej

Okładka ksiązki - Odnowienie aktu zawierzenia się Jezusowi przez ręce Maryi według św. Ludwika Marii Grignion de Montfort

Ta książka adresowana jest do osób, które już odbyły trwające trzydzieści trzy dni rekolekcje i dokonały aktu zawierzenia, a teraz pragną zgłębiać zaproponowaną...

Amazing Spider-Man. Tom 4
Okładka ksiązki - Amazing Spider-Man. Tom 4

Czwarty tom serii ,,Amazing Spider-Man" na podstawie scenariusza J. Michaela Straczynskiego. Dom cioci May spłonął. Dlatego na zaproszenie Tony'ego Starka...

Kyle
T.M. Piro