Tato, poczytajmy razem. Mamo, poczytajmy razem.

Na tę uroczo ilustrowaną książkę składają się dwa zbiorki opowiadań: z jednej strony cztery historie do czytania z tatą, z drugiej - cztery historie do czytania z mamą. Każda z nich opowiada o miłości rodzica do dziecka i przepełniona jest czułością, a przy tym odzwierciedla dziecięce troski i codzienne życie w rodzinie.

Ta książka zachęca zarówno dzieci, jak i rodziców do spędzania razem czasu na wartościowej i miłej lekturze. To doskonały moment, by wzajemnie okazać sobie uczucia i porozmawiać o wspólnych sprawach.

Idealna jako podarunek z okazji Dnia Rodziny!

Informacje dodatkowe o Tato, poczytajmy razem. Mamo, poczytajmy razem.:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2023-04-26
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
Tytuł oryginału: Histoires a lire avec Papa, Histoires a lire avec Maman

Kup książkę Tato, poczytajmy razem. Mamo, poczytajmy razem.

Tato, poczytajmy razem. Mamo, poczytajmy razem. - opinie o książce

Avatar użytkownika - alicjaplaskonos
alicjaplaskonos
Przeczytane:2023-06-16, Ocena: 5, Przeczytałam,

,,Mamo, poczytajmy razem. Tato, poczytajmy razem" to zbiór 8 krótkich opowiadań. Cztery są poświęcone relacji mama i dziecko oraz cztery tata i dziecko.

Co jest piękne w tej książce to widoczna miłość i troska rodziców, zauważanie emocji i pełna ich akceptacja. To proste historie dnia codziennego, obchodzenia dnia mamy i taty, pojawienie się rodzeństwa czy natłok obowiązków. Proste ale prawdziwe. W dodatku bardzo ładnie zilustrowane.

Wydanie również jest bardzo ładne. Książka ma twardą oprawę, świecące elementy na okładce, dobrej jakości papier i jest dwustronna.

Polecam na codzienne bliskie czytanie z dziećmi

Bliskość to chyba najpiękniejsze co możemy dać swoim dzieciom. Prawdę powiedziawszy ilość zabawek i nowych gadżetów nie wpływa na szczęście dzieci w tak wielkim stopniu jak nasz czas, który chcemy i możemy im podarować.

Dla wielu z nas najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa wiążą się z wieczornym czytaniem. To piękny moment, podczas którego możemy się wyciszyć, złapać chwilę oddechu i wtulić w bliskie nam osoby. Jeżeli do tej pory nie odkryliście jeszcze magii czytania z dziećmi to musicie to nadrobić- a obiecuję- nie pożałujecie.

"Mamo, poczytajmy razem" i "Tato, poczytajmy razem" to książka niezwykła- już sama jej forma zwraca naszą uwagę. Tak naprawdę to takie 2w1. Z jednej strony mamy opowieści o mamie, natomiast druga połowa jest poświęcona tacie.

Historie, które to przytoczono- a jest ich po 4- promują bliskość, a ich treść jest bliska dziecku i jego codziennym problemom.

Bardzo spodobało mi się pokazywanie różnych rodzin- czasami widzimy, że bohaterowie opowieści mają rodzeństwo, czasami historia dotyczy dziewczynki, a kiedy indziej chłopca. Dzięki temu każdy może się tutaj z kimś zidentyfikowac.

Kyle
T.M. Piro