Najważniejsza książka roku 2012 czytana przez samego Autora!
Posłuchaj głosu jednego z najwybitniejszych polskich aktorów.
Ten audiobook to niezwykła rozmowa Jerzego Stuhra ze słuchaczami, czytelnikami, a zarazem z samym sobą: o życiu, o miłości, o sztuce – o rzeczach najważniejszych.
Gdy Jerzy Stuhr w zeszycie podarowanym mu przez córkę zaczął notować swoje przemyślenia i obserwacje, był październik 2011 roku, początek jego walki z chorobą nowotworową. Choć dziennik powstawał w tak ciężkim dla Autora okresie, to nie rak jest głównym tematem i bohaterem zapisków. Dziesiątki anegdot, polityka, sport, kultura, refleksje o roli aktora we współczesnym świecie, recenzje oglądanych filmów, wspomnienia i głębokie przemyślenia na temat rodziny, przyjaciół i wielbicieli – o tym Autor pisze najwięcej.
A choroba? Oczywiście jest, ale jakby w tle. Jerzego Stuhra najbardziej zajmuje to, co za szpitalnymi oknami.
„Tak sobie myślę… ma wszelkie walory szlachetnej literatury dziennikowej. Szlachetnej przez swą wielobarwność, czułość, przez żarliwy i szczery stosunek autora do spraw i ludzi. To pisanie wartkie, emocjonalne, niewydziwione i bezpretensjonalne, bardzo Stuhrowe – jak jego teatr i jego kino”.
Tadeusz Nyczek
Informacje dodatkowe o Tak sobie myślę. Audiobook:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2012-10-01
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
978-83-08-04958-7
Czas trwania:5h 52min min.
Czyta: Jerzy Sthur
Przeczytane:2016-01-15, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 w 2016, Audiobook,