Tajemnice wody i jej wpływ na człowieka i naszą planetę

Ta książka odmienia nasze widzenie świata dowodząc, że mamy bezpośredni wpływ na nasze życie i świat, w którym żyjemy.

Autor, Masuro Emoto, japoński naukowiec, przez wiele lat badając kryształy zamrożonej wody, odkrył, że zmieniają one swój kształt, kolor i strukturę w zależności od czynników zewnętrznych, których działaniu są poddane. Pełne miłości słowa, harmonijna muzyka, modlitwa, dobre myśli i uczucia sprzyjają tworzeniu się pięknych, regularnych kryształów, a więc sprawiają, że woda staje się czysta. A przecież człowiek i Ziemia składają się w większej części z wody.

Odkrycia te prowadzą do wniosku, że poprzez pozytywne słowa, myśli i uczucia możemy w sposób istotny oddziaływać na nasze zdrowie i relacje z ludźmi, na przyszłość naszą i całej planety.

Podobnie jak w poprzedniej książce, Woda - obraz energii życia (wyd. MEDIUM 2004), również tutaj Masaru Emoto ilustruje swoje przesłanie wieloma zdjęciami kryształów wody.

Informacje dodatkowe o Tajemnice wody i jej wpływ na człowieka i naszą planetę:

Wydawnictwo: Medium
Data wydania: 2005 (data przybliżona)
Kategoria: Edukacyjne
ISBN: 83-87025-54-2
Tytuł oryginału: The Hidden Messages in Water
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Łobocka-Oleksowicz

Kup książkę Tajemnice wody i jej wpływ na człowieka i naszą planetę

Tajemnice wody i jej wpływ na człowieka i naszą planetę - opinie o książce

Książka przedstawia imponującą historię/koncepcję wody. Ukazuje, rzecz jasna, jej niezwykle istotny wpływ na życie człowieka, ale także na istnienie całej planety. Autor ukazuje wodę jako żywy byt, wierząc głęboko, że jest nim w istocie. Swoje poglądy popiera licznymi ilustracjami, przedstawiającymi kryształki wody i zmiany w nich zachodzące, w zależności od warunków zewnętrznych (fotografie będące wynikiem wieloletnich badań, potwierdzające zależność wyglądu kryształów od warunków zewnętrznych). Książka zdecydowanie warta przeczytania.