Tajemnica Boga

Zaskakująco przystępny wykład na temat najważniejszej tajemnicy wiary - Trójcy. Autorzy publikacji, prof. Lucas F. Mateo-Seco oraz prof. Miguel Brugarolas, prezentują problematykę dotycząca najważniejszej tajemnicy wiary, wyjaśniając w zdumiewająco przejrzysty sposób, co Bóg o swojej istocie przekazał nam w Objawieniu, co zaś w osobie Jezusa Chrystusa, a także jak misterium Trójcy Świętej poznawał coraz bardziej Kościół.

Czy tajemnice wiary da się przeniknąć rozumem? Co możemy powiedzieć o każdej z Osób w Trójcy? Podobne pytania stawiają sobie uczeni, ale też dzieci. Podręcznik prezentuje odpowiedzi na nie. Przyda się więc każdemu, kto z ,,zagadnieniem Boga" boryka się we własnym życiu, spotyka je w pracy naukowej, duszpasterskiej i wychowawczej.

Lucas Francisco Mateo Seco (zm. 2014) był profesorem Teologii Dogmatycznej na Uniwersytecie Nawarry w Pampelunie. Był jednym z profesorów założycieli Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Nawarry w 1967 r. (23 lata zasiadał w jego senacie). Jest autorem ponad stu książek i publikacji naukowych. Był redaktorem magazynu ,,Scripta Theologica", członkiem Towarzystwa Tomasza z Akwinu, Papieskiej Międzynarodowej Akademii Maryjnej i Hiszpańskiego Towarzystwa Mariologicznego.

Miguel Brugarolas - wykładowca teologii dogmatycznej na Uniwersytecie Nawarry w Pampelunie, uczestnik rady wydawniczej czasopisma ,,Scripta Theologica".

Informacje dodatkowe o Tajemnica Boga:

Wydawnictwo: Jedność