Szumowina, tom 1: Cocainefinger

Ernie Ray Clementine - wulgarny półanalfabeta i uzależniony od narkotyków członek motocyklowego gangu przypadkiem zostaje najpotężniejszym superszpiegiem na świecie. Nowy tytuł od Ricka Remendera wspartego tym razem przez cały poczet najwybitniejszych współczesnych rysowników (w tym Erica Powella i Wesa Craiga).

Informacje dodatkowe o Szumowina, tom 1: Cocainefinger :

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2022-03-05, Ocena: 4, Przeczytałem,

SZPIEG SZUMOWINA

Na tę tegoroczną nowość od Non Stop Comics chyba najbardziej czekałem. Remender o scenariuszowego steru plus tematyka, która idealnie do niego pasuje zrobiły swoje i nakręciły mnie pozytywnie na serię, zanim jeszcze zobaczyłem szatę graficzną. A szata graficzna jeszcze tylko wzmogła apetyt. I choć ostatecznie okazało się, że nie cały tom jest tak samo znakomity ilustratorsko, zabawa z ,,Szumowiną" i tak okazała się udana i warta polecenia miłośnikom bezkompromisowej, absurdalnej rozrywki w stylu kina akcji lat. 80.

Ernie jest członkiem gangu motocyklowego. Uzależniony od narkotyków, brutalny i wulgarny analfabeta, zdaje się nie mieć przed sobą żadnej przyszłości. Do czasu, gdy przypadkiem zostaje superszpiegiem i... No właśnie, co może wyniknąć z czegoś takiego?

Avatar użytkownika - isil
isil