Sztuka życia czyli encyklopedia dobrych manier

Książka jest zbiorem wskazań i sugestii. Nie należy stosować ich mechanicznie, lecz postepować zgodnie z ich intencją. Dzięki temu nauczymy się respektować potrzeby innych, szanować ich i zachowywać się taktownie i życzliwie. Dobre maniery nie krępują i nie usztywniają, a wprost przeciwnie-zapewniają swobodę i poczucie bezpieczeństwa, pozwalają na luksus bycia sobą.

Książka adresowana jest do szerokiego kręgu odbiorców, napisana przez polskiego autora (występującego pod pseudonimem) i osadzona w polskich realiach. Znakomity i niezwykle użyteczny prezent szczególnie dla młodych ludzi.

Informacje dodatkowe o Sztuka życia czyli encyklopedia dobrych manier:

Wydawnictwo: Koroprint - Elew
Data wydania: 1995-06-07
Kategoria: Poradniki

Tagi: bóg

Kup książkę Sztuka życia czyli encyklopedia dobrych manier

Sztuka życia czyli encyklopedia dobrych manier - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2022-05-01, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2022,

Oprócz typowych radosnych sytuacji przedstawione są tutaj zasady dobrego zachowania się podczas pogrzebu czy najazdu niespodziewanych gości. Mnie najbardziej przyda się jednak informacja co do zasad zajmowania miejsc w samochodzie. Zawsze obawiałam się odmowy siadania obok kierowcy, że się obrazi (ponieważ uważam  to za niebezpieczne miejsce w razie wypadku samochodowego). A tu okazało się, że jak najbardziej to ja mam prawo wybrać miejsce do siedzenia i kierujący autem nie może ani mnie namawiać do przejścia na przód, ani tym bardziej się obrażać.

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;