Żyj w spokoju i radości dzięki stu prostym praktykom japońskiego mnicha zen.
Czerpiąc ze starożytnej wiedzy, znany mnich buddyjski Shunmyo Masuno pokazuje, jak praktykować zen w codziennym życiu za pomocą konkretnych i niezwykle prostych wskazówek.
Każdą kolejną praktykę opatrzono minimalistycznym rysunkiem, przy którym możesz się odprężyć i wziąć głęboki oddech, zanim przejdziesz dalej. Z każdym dniem będziesz odnajdywać szczęście we wprowadzaniu niewielkich zmian w swoim życiu. Nie musisz poszukiwać wyjątkowych doświadczeń - to dzięki tym drobnym praktykom odzyskasz głęboki spokój wewnętrzny.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2019-09-18
Kategoria: Poradniki
Lekka książka, trochę rad powtarza się z podobnego kanonu książek o życiu i minimalizmie. Mi się podoba, bo jest zgodna z innymi książkami które czytałam i niektóre powtórzyła a inne uzupełniła.
Poznaj praktyki zen, które pozwolą pozbyć się towarzyszących ci na co dzień lęków i obaw. Oto 38 praktycznych lekcji, które pozwolą ci cieszyć się bardziej...
Przeczytane:2021-07-15, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2021, E-booki,
Kilkadziesiąt wskazówek o tym, jak praktykować zen każdego dnia. Dzięki tej książce możemy nauczyć się żyć w zgodzie ze sobą i tym co nas otacza.