Sztuka osiągania zysku

Genialne dialogi o biznesie

Koniec z błądzeniem po omacku -- czytelne przewodniki po świecie biznesu. Sztuka osiągania zysku. Wystarczy wybrać odpowiednią strategię. Żółta koszulka lidera, czyli zostaw konkurencję w tyle.

Jak to się dzieje, że niektóre firmy przynoszą ogromne zyski, a inne nie mogą wyjść poza granicę rentowności? Dlaczego niektóre marki są znane na całym świecie, a inne, podobne produkty mają tylko garstkę zwolenników? W czym tkwi tajemnica sukcesu?

Adrian Slywotzky, wybitny znawca rynku i specjalista w dziedzinie strategii biznesowych twierdzi, że nie ma jednego uniwersalnego sposobu na osiąganie wysokich zysków. Sam zdefiniował 23 takie metody. Wszystkie zaprezentował w niniejszej książce w formie lekkich, ciekawych dyskusji między niezwykłym nauczycielem Davidem Zhao a jego młodym, niedoświadczonym uczniem. Dowiedz się, który model najbardziej pasuje do Twojej strategii biznesowej. Oto niektóre z nich:

Model rozwiązania dla klienta Model piramidy Model kluczowego produktu Model specjalizacji Model marki Model względnego udziału w rynku Model niskich kosztów biznesu

Informacje dodatkowe o Sztuka osiągania zysku:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: 2007-03-07
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Sztuka osiągania zysku

Sztuka osiągania zysku - opinie o książce