Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Ocena: 0 (0 głosów)

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
 
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

"Trudno się oprzeć tej książce. Klasyka cukiernictwa krok po kroku, a w roli przewodników szefowie kuchni i nauczyciele ze słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Nawet ja uwierzyłem, że dam radę! I tego Wam również życzę!"
Bartek Kieżun – Krakowski Makaroniarz, dziennikarz i autor książek kulinarnych

Informacje dodatkowe o Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2019-11-04
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381440400
Liczba stron: 512

Tagi: kuchnia

więcej

Kup książkę Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku - opinie o książce

Inne książki autora
Nazywam świat
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Nazywam świat

Książka dla najmłodszych, która rozbudzi w nich ciekawość świata i pozwoli poznać podstawowe nazwy i pojęcia....

Vavra`s Vision. Equine Images
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Vavra`s Vision. Equine Images

Through equus has fired the imaginations of painters from the prehistoric hunter-artists of Altamira to Leonardo da Vinci, velazquez, Goya ans Picasso...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy