Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Ocena: 0 (0 głosów)

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
 
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

"Trudno się oprzeć tej książce. Klasyka cukiernictwa krok po kroku, a w roli przewodników szefowie kuchni i nauczyciele ze słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Nawet ja uwierzyłem, że dam radę! I tego Wam również życzę!"
Bartek Kieżun – Krakowski Makaroniarz, dziennikarz i autor książek kulinarnych

Informacje dodatkowe o Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2019-11-04
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381440400
Liczba stron: 512

Tagi: kuchnia

więcej

Kup książkę Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku - opinie o książce

Inne książki autora
Trzy wymiary internetu. Świat, ludzie, emocje
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Trzy wymiary internetu. Świat, ludzie, emocje

DUŻO, KRÓTKO I SZYBKO – w tych czasach dziennikarstwo internetowe można by sprowadzić jedynie do tych trzech słów. Ale w redakcji portalu...

Pszczółka Maja. Mistrz łamigłówek
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Pszczółka Maja. Mistrz łamigłówek

Mistrz łamigłówek to seria książek, które pomagają kształtować najważniejsze umiejętności potrzebne dziecku na pierwszym etapie edukacji, dostarczając...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy