Po dziesięciu latach szczęśliwego związku Charliego Mansella opuszcza ukochana dziewczyna. Lekarstwem na ból serca ma być tydzień słońca, morza i suflaków w Malii, imprezowej stolicy Grecji. Miejsce słynie z taniego piwa, całonocnych imprez i entuzjastów nocnego szaleństwa. Problem w tym, że żaden z nich nie jest już nastolatkiem, i nie pasują do tego miejsca bardziej, niż mieliby odwagę przyznać. Przezabawna, pełna ciepła opowieść o miłości, przyjaźni i o tym, jak w siedem dni w upalnym słońcu greckiego miasteczka może na zawsze zmienić czyjeś życie.
Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2010 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Wish You Were Here
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Ewa Penksyk-Kluczkowska
Dziennikarz muzyczny Dave Harding ma niemal wszystko: przytulne mieszkanie, ciekawą i dobrze płatną pracę i możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka, gdyby...
Nic nie wskazuje na to, by trzej dorośli synowie George’a i Joan Kawalerów wzięli wreszcie przykład ze swoich rodziców i ustatkowali się. Adam jest...
Przeczytane:2018-10-06, Ocena: 5, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2018 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu, Książki XXI wieku,
Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek sięgnęła po ten rodzaj literatury pisany przez mężczyznę i muszę przyznać, że zupełnie inaczej się czyta. Konkretnie, rzeczowo i na temat. Od razu wiemy, że autor ma spore doświadczenie życiowe i fajnie dla odmiany przeczytać o tym jak facet zapartuje się na pewne tematy, szczególnie damsko-męskie.
Sama książka kojarzy mi się z "Kac Vegas"- bowiem 3 panów wyruszyło razem na tę samą wycieczkę do Grecji a każdy z innych powodów. Jak można się domyśleć alkohol leje się strumieniami a także pojawiają się dziewczyny. Niestety nie każdy z mężczyzn jest samotny a żeby tego było mało, różnią się oni od chłopców z filmu tym, że są grubo po 30stce.
Możecie się zatem spodziewać tzw jazdy bez trzymanki, nagłych zmian akcji, kłótni , wyborów i wniosków.
Przygoda z tą lekturą sprawiła mi ogromną przyjemność!